Čuvena Eva Carneiro liječit će Edina Džeku

Poznata doktorica

Čuvena Eva Carneiro liječit će Edina Džeku

Midhat Šljivak

Čuvena doktorica Eva Carneiro (49) vraća se u fudbal i od naredne sezone će raditi u turskom velikanu Fenerbahčeu. Pregovori oko dolaska ove 49-godišnjakinje u klub su u završnoj fazi i ona bi trebala uskoro da postane glavna u ljekarskom timu istanbulskog kluba.

Eva Carneiro je bez ikakve dileme najpoznatija fudbalska doktorica u svijetu. U centar pažnje svjetske javnosti stigla je 2015. godine nakon sukoba s tadašnjim menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom.

Ona je tada uletjela na teren bez dozvole sudije kako bi ukazala pomoć Edenu Hazardu. Mourinho je zbog toga poludio i izvrijeđao je Evu opsovavši joj majku.

"Bio sam nezadovoljan ljekarima, jer čak i ako ste ljekar ili predstavnica na klupi, ipak morate razumjeti igru", rekao je tada Jose Mourinho.

Oglasi

Eva je ubrzo odstranjena iz tima. Pravdu je odlučila tražiti na sudu gdje je išla protiv Josea Mourinha i Chelseaja. Dobila je procese, odštetu i izvinjenje, te se posvetila privatnim poslovima i otvorila je kliniku.

Ipak, sada je spremna na povratak u fudbal. Turski velikan Fenerbahče uskoro će ozvaničiti saradnju s 49-godišnjom doktoricom i ona će biti zadužena za igrače prvog tima istanbulskog kluba.

Turski mediji pišu da će ona biti glavna doktorica kluba u čije redove je nedavno stigao i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Imat će tako kapiten Zmajeva priliku da sarađuje s uglednom doktoricom koja će se brinuti za zdravlje fudbalera Fenera i sigurno je da će biti veliko pojačanje za klub iz Istanbula.

Eva Carneiro je za Chelsea radila od 2009. godine. U klub ju je doveo Andre Villas-Boas i ostala je sve do sukoba s Mourinhom 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Potom je pokrenula privatnu kliniku za sportsku medicinu u Londonu, gdje je trenutno i živi sa suprugom s kojim se vjenčala u novembru 2015. godine.

Top Komentari

Skender
Ova doktorica ce sve izlijeciti bez problema.
2 0
Arnel925
Kad dođe Amri kući bice iscjeden kao limun.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi