Newcastle želi najboleg igrača Napolija
FOTO - EPA

Insigne seli na Otok?

Newcastle želi najboleg igrača Napolija

A. Beganović

Sjajni talijanski reprezentativac Lorenzo Insigne još uvijek nije produžio ugovor sa Napolijem koji mu ističe na kraju ove sezone.

Kako Insigne i Napoli još uvijek nisu postigli dogovor oko potpisivanja novog ugovora tako sve više klubova "ispituje teren" kako bi ga doveli u svoje redove.

Jedan od njih je i Newcastle, koji je nedavno dobio nove vlasnike, a engleski klub želi sa Insigneom potpisati ugovor na kraju sezone kada bude slobodan igrač.

Naravno, u Napoliju će učiniti sve što je u njihovoj moći da do takvog scenarija ne dođe, no zainteresirani klubovi imaju "keca u rukavu", odnosno sasvim sigurno će na svoj bankovni račun moći staviti mnogo više novca ukoliko do kraja sezone ne produži ugovor sa sadašnjim klubom.

U ovoj sezoni sjajni talijanski reprezentativac je za Napoli u svim takmičenjima odigrao 14 utakmica, postigao je pet pogodaka kojima je dodao četiri asistencije.

Barcelona i Tottenham žele Insignea

Pored Newcastle još nekoliko klubova bi rado Innsignea vidjeli u svojim redovima, a u posljednje vrijeme špekuliše se da Barcelona i Tottenham zapravo ne pitaju za njegovu godišnju platu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svakako će biti zanimljivo pratiti dešavanja vezana za ovaj slučaj. Napoli je na potezu, no kako dogovora još uvijek nema, špekuliše se da talijanski klub ne može ispuniti Insigneove finansijske zahtjeve.

Sve to odgovara klubovima koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a kako mu ugovor ističe na kraju sezone, on već u januaru može i službeno postići dogovor sa nekim od njih,

Top Komentari

King_Kenny
...nikakav igrac,jedan od najvecih potrosaca lopti u ligama petice,suta iz svih mogucih pozicija...ne bi ga djabe uzeo.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi