Mertenst postaje počasni građanin Napulja!

Poput Maradone

Mertenst postaje počasni građanin Napulja!

E. Škorić

Nakon što je odlučio da ostane i da potpiše novi ugovor s Napolijem, Dries Mertens će postati i počasni građanin tog grada na jugu Italije.

Inter i Chelsea radili su na dovođenju Belgijanca kome ističe ugovor na kraju ove sezone, no čini se da je on prelomio i obećao da će ostati u Napoliju.

Dobit će četiri miliona eura po sezoni do juna 2022. godine, plus 500.000 eura bonusa i naknadu za potpis od 2,5 miliona eura.

Uz sve to, postaje i počasni građanin Napolija jer već godinama, od dolaska iz Nizozemske, pokazuje veliku ljubav prema navijačima, ljudima i samom gradu Napoliju, pa su mu dali i nadimak Ciro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije tri godine počasni građanin Napulja postao je i Diego Maradona.

Top Komentari

Asam85
Šta je Del Piero trebao biti eh ? Napoli i Fiorentina imaju više statua i počasnih građana nego trofeja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi