Messi i Busquets pred hiljadama navijača predstavljeni kao novi igrači Inter Miamija!

Nevjerovatne slike iz Amerike

Messi i Busquets pred hiljadama navijača predstavljeni kao novi igrači Inter Miamija!

Esmer Oštraković

Jedan od najboljih nogometaša na svijetu, Lionel Messi, sinoć je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Inter Miamija.

Predstavljanje je obavljeno u njegovom novom domu, na DRV PNK stadionu, a Messija su dočekale hiljade navijača njegovog novog kluba.

Iako je vrijeme bilo jako loše na Floridi, te se očekivalo da će kiša natjerati klub da odgodi predstavljanje Messija to se nije desilo.

Inter Miami je odlučio da se predstavljanje odradi kako je i najavljeno, a kiša nije spriječila hiljade navijače da prisustvuju ovom događaju.

Navijačima se obratio i prvi čovjek Inter Miamija, David Beckham koji je najzaslužniji za dolazak Messija u klub.

Oglasi

"Prije deset godina počeo sam svoje putovanje sa namjerom da napravim novi MLS tim. Tada sam rekao da sanjam o dovođenju velikih igrača u Miami. Želio sam da to budu igrači koji dijele našu ambiciju da nam pomognu izgraditi fudbal u ovoj zemlji", rekao je Beckham, te je dodao:

"Veoma smo sretni što ste svi ovdje da proslavimo ovaj nevjerovatan trenutak. Molim vas oprostite mi jer sam emocionalan večeras. Ovo je za mene san koji je postao java. Messi je u Inter Miamiju", završio je Beckham.

Ipak, nije se sinoć desilo samo predstavljanje Lea Messija, nego i još jednog fenomenalnog igrača i njegovog prijatelja iz Barcelone.

Radi se o Sergiu Busquetsu koji će naredne sezone nositi dres sa brojem 5 u Inter Miamiju i nakon dugo vremena igrat će sa Messijem.

Top Komentari

Delminium
Još dovedite Iniestu i Xavija i otvorite starački dom za njih.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi