Lionel Messi novi igrač Intera!

Potpis ozvaničen

Lionel Messi novi igrač Intera! · Zvanično

Midhat Šljivak

Lionel Messi novi je igrač Intera iz Miamija. Argentinski fudbaler danas je zvanično predstavljen kao novi član MLS tima u čije redove dolazi kao slobodan igrač.

Lionel Messi karijeru i zvanično nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama. On je nešto više od mjesec dana dogovorio saradnju s Interom iz Miamija, a danas je i zvanično postao član ovog tima.

Argentinac je s porodicom već nekoliko dana u Miamiju. Čekali su se određeni papiri kako bi potpis bio služben, a to se danas konačno i dogodilo i Messi je zvanično postao novi član tima s Floride.

Dolazak jednog od najboljih svih vremena sigurno će donijeti dosta toga timu iz Miamija, ali će i pojačati popularnost samog MLS-a.

Oglasi

Očekivano, Messi će u novom timu nositi dres s brojem 10. Bilo bi veliko iznenađenje da ga iko drugi može dobiti pored njega.

Podsjetimo, Lionel Messi je na stolu imao i najveći ugovor u historiji fudbala. Al Hilal iz Saudijske Arabije mu je nudio više od milijardu eura, no on se zbog porodice odlučio za odlazak u SAD.

Protekle dvije godine Messi je nastupao u PSG-u. Odbio je mogućnost da nastavi saradnju, posebno nakon scena u kojima su mu navijači zviždali.

U dresu francuskog šampiona odigrao je 75 utakmica uz učinak od 32 gola i 35 asistencija.

Naravno, najbolje dane imao je u njegovoj Barceloni. 778 utakmica je odigrao, zabio 672 pogotka i upisao je 303 asistencije.

Povezivao se s Barcom i ovog ljeta. Ipak, nije mogao čekati garancije da će ga moći potpisati zbog problema s finansijama i donio je odluku da se pridruži Interu.

Top Komentari

MaDaj
"Al Hilal iz Saudijske Arabije mu je nudio više od milijardu eura, no on se zbog porodice odlučio za odlazak u SAD." sine, ocigledno se ne razumijes u americke ugovore, ono sto je ponudjeno messiju prevazilazi bilo kakav "kes" ugovor iz Arabije. ... covijek ima ugovor o djelidbi zarade sa glavnim sponzorima lige Apple, Adidas & Fanatics. Dakle sto bolje stoji liga visa mu je zarada ... takodje radi kontrakt sa MLS-om u principu kao sto je to uradio Becks, gdje ima pravo vlasnistva nad sledecim klubom koji bude odlucio da udje u MLS... sve u svemu i bez dosadasnje zarade osigurao je i unucad svoje unucadi hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi