Messi: Jesam li najbolji u historiji? Iskreno, ne znam ni sam

Govorio za France Football

Messi: Jesam li najbolji u historiji? Iskreno, ne znam ni sam

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi sinoć je osvojio šestu Zlatnu loptu.

Messi je nagradu primio na svečanosti u pariškom "Theatre du Chatelet" iz ruku kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji je prošle godine bio najbolji.

Messi je postao rekorder sa šest Zlatnih lopti, dok je Cristiano Ronaldo ostao na pet. Portugalac sinoć nije želio ni doći u Pariz, svjestan da neće biti ni drugi, a na kraju je kao utjehu dobio nagradu za najboljeg igrača Serije A na ceremoniji u Milanu.

U intervjuu za France Football, koji i organizuje dodjelu Zlatne lopte, zvijezda Barcelone priznaje da mu nije bilo svejedno što ga je Ronaldo bio stigao po broju osvojenih Zlatnih lopti.

„S jedne strane, cijenio sam da imam pet Zlatnih lopti i bio sam jedini koji to radi. Kad me Cristiano stigao, moram priznati da me je to malo povrijedilo. Na vrhu više nisam bio sam. Ali to je bilo logično", rekao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skromni Argentinac nije siguran da li je upravo on najbolji nogometaš u historiji.

"To je zaista teško reći. U drugim vremenskim periodima bilo je i drugih velikih igrača i teško ih je porediti sa mnom, Ronaldom, Neymarom, Mbappeom... Svaka osoba ima neke svoje vrijednosti. Iskreno, en znam jesam li baš ja najbolji u historiji ove igre. Samo sam iamo sreću da opet osvojim Zlatnu loptu i sretan sam što ih imam ukupno šest, više nego bilo ko drugi", zaključio je.

Top Komentari

Hooruk
G O V N O K O P E
3 7
Adnanos
Maradona je bio bolji za klasu
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi