Ne znaju gdje su: Messi magijama Amerikance poslao na "ringišpil" i Saudijci djeluju ozbiljnije

Bilo mu je dovoljno pola sata

Ne znaju gdje su: Messi magijama Amerikance poslao na "ringišpil" i Saudijci djeluju ozbiljnije

Admin Čaušević

Ili je nivo fudbala u MLS-u toliko nizak ili je Lionel Messi miljama iznad svojih rivala. To je zaključak nakon prvih pola sata Messijevog nastapa u najjačoj ligi Sjeverne Amerike.

Messi je nedavno potpisao za Inter Miami, stigao je u SAD kako bi maksimalno uživao s porodicom te rado ono što najviše voli - igrao fudbal.

Nakon što je ranije osvojio Liga kup, Argentinac je u subotu navečer debitovao u MLS-u, a njegova ekipa je igrala protiv New York Red Bulla.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je igrao posljednjih pola sata, ali i to mu je bilo dovoljno da ostavi nevjerovatan trag.

Čarolija je uslijedila u 89. minuti kada je Miami postigao gol poslije prelijepe akcije, a Messi se doslovno ušetao u gol.

Oglasi

Na momente je djelovalo da Messi svojim rivalima može raditi šta poželi i sve što je zamislio mu je uspjevalo za nogom.

Svakako je Argentincu od velike koristi što sa sobom ima saigrače iz svog "prime timea" pošto su s njim u ekipi Jordi Alba i Sergio Busquets.

Otkako je stigao u SAD, bivši član Barcelone je skupio ukupno devet nastupa za svoj novi klub te je postigao 11 golova.

Na kraju je Inter slavio sa 0:2, ali je i dalje prikovan za dno tabele na Istočnoj konferenciji i plasman u play-off se čini nedokučivim, ali sa ovakvim Messijem ništa nije nemoguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi