Zvanično saopštenje La Lige: Messi ne može samo tako otići!

Situacija se zakomplikovala

Zvanično saopštenje La Lige: Messi ne može samo tako otići!

Edmir Škorić

Iz La Lige su izdali zvanično saoštenje kako bi razjasnili stvari po pitanju odluke Lionela Messija da napušta Barcelonu.

Messi je otvoreno Barceloni poručio da odlazi, pozivajući se na klauzulu iz posljednjeg ugovora prema kojoj na kraju svake sezone može jednostrano raskinuti ugovor.

Onda se Barcelona oglasila sa porukom da to nije moguće i da može da ode jedino u slučaju da neko plati odštetnu klauzulu od 700 miliona eura jer Argentinac ima ugovor do ljeta 2021. godine. Katalonci su također uvjerenja da je istekao rok (10. juni) do kojeg je Messi imao pravo aktivirati klauzulu o raskidu ugovora.

Novinar Fabrizio Romano je objavio dokument zvaničnog saopaštenja španske La Lige i u istom piše da je "trenutni dogovor još uvijek validan i plaćanje odštetne klauzule od 700 miliona eura je jedini način da Messi raskine ugovor".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti novinar navodi da i pored toga Messi ne odustaje i da i dalje želi otići, makar sada i pravno Barcelona bila u pol poziciji i u daleko boljoj situaciji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gengele
Svojom bahatošću otjerao je 6 trenera, još više igrača. Mješao se u posao trenera, menadžera kluba, direktora. Kada je razvalio klub on bi da diže sidro. Otežao bi mu odlazak po cijenu da ga navijači zamrze. Nadobudni papak je veliki igrač, ali je manji od kluba. Klub mu je život spasio. Pi, ka
23 2
Neddim1
Zato što La Liga takodjer dosta gubi odlaskom Messija. Klosari pustite covjeka da ide, sve vam je dao.
14 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi