Messijev duh je sinoć ušao u tijelo Zaniola

Kakvi potezi mladog Talijana

Messijev duh je sinoć ušao u tijelo Zaniola

S. Grebović

Sinoć je Juventus u derbiju ovog kola slavio veliku pobjedu na Olimpicu protiv Rome sa 2:1.

Bianconeri su bolje otvorili susret jer su već nakon 10 minuta imali prednost od 2:0.

Melih Demiral i Cristiano Ronaldo su svojim pogocima utakmicu okrenuli na mlin Juventusa koji je na kraju izdržao i slavio prvi put u Rimu protiv Rome još od 2014. godine.

Ovaj su meč, nažalost, obilježile dvije teške povrede igrača obje ekipe. Strijelac prvog gola je u 19. minuti teško stradao i odmah je bilo jasno da se radi o težoj povredi. Jutros je Demiral odradio preglede koji su potvrdili crne slutnje.

Naime, iz Juventusa su potvrdili da je Demiral pokidao ligamente lijevog koljena i da je za njega ova sezona gotova. Van terena će biti oko šest mjeseci i gotovo sigurno neće igrati za Tursku na Evropskom prvenstvu što je za njega sigurno najveći udarac.

Na drugoj strani, Nicolo Zaniolo je u 34. minuti napravio pravi "dar-mar", predriblavši pet ili šest fudbalera Juventusa u stilu najvećih majstora ove igre, koji su izgledali smiješno u pokušajima da ga zaustave. Na kraju im nije preostalo ništa drugo nego da ga fauliraju, što je bilo kobno po njega.

Mladi Italijan je doživio istu sudbinu kao turski stoper i za njega je također sezona završena, a navijači Azzurra već sada žale što ni on neće igrati na EURU.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo su potezi o kojim svi pričaju i za šta mu treba odati svako priznanje.

Top Komentari

milivoje
Ovim driblinngom pokidao sebi ligamente koljena.
1 0
rifresh
Messijev ali i Diabyev, logišno .kad duhovi ulaze .sve je logišno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi