Novi skandal u režiji Mesuta Ozila

Mnogi bi bili izbačeni iz kluba

Novi skandal u režiji Mesuta Ozila

A. Čaušević

Mesut Oezil od početka godine igra za Fenerbache nakon što je ranije nekoliko sezono nastupao za Arsenal.

Fenerbache je za vikend igrao protiv Kasimpaše (2:1), a Oezil je na tom susretu napravio skandal zbog kojeg su u prošlosti pojedini igrači bili izbacivani iz ekipe.

Ovaj 32-godišnjak nije igrao protiv Olympicosa zbog bolesti, ali se očekivao da bude starter u duelu protiv Kasimpaše, međutim proveo je cijelo poluvrijeme zagrijavajući se.

Trener Pereira ga nije pozvao da uđe u igru što je Nijemca turskog porijekla jako razljutilo te je na kraju utakmica svojim markerom gađao trenera.

Navodno je i Oezil nezadovoljan svojim statusom u klubu jer je zamijenjen u svakoj utakmici kojiu bi počeo zbog čega razmišlja o odlasku već u januaru.

Međutim, njegov menadžer tvrdi suprotno. Erkut Sogurt je poručio da je Oezil u Turskoj iz ljubavi prema Feneru, a ne radi novca.

"Mesut je odrastao uz ljubav prema Fenerbahceu i sada ima ima taj osjećaj kako je nositi dres ovog kluba. Veoma je sretan", rekao je Sogurt te nastavio:

"Neki igrači u Tursku dođu radi novca jer ne mogu naći drugi klub, ali Mesut je ovdje jer je to oduvijek palnirao i želio, a ne radi novca."

Na do sada 30 utakmica za klub iz Istanbula Oezil je postigao tri gola i upisao dvije asistencije. Generalni dojam je da nije ni blizu nivoa kakav se od njega očekivao.

Top Komentari

Chico
Ubleha od igraca. Ronaldo ga ucinio igracem onih par sezina sto su igrali skupa.
3 14
emanuelmacron
Iz iskustva, turcin i albanac,mamu bi svoju u bujlu ****li za novac,sve mu trazi ali novac nemoj,i nasi sto su se nastanili po gradovima ,isti smradovi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi