Metalleghe odustao, Propozicije takmičenja idu u prilog Radniku?

Ko će ostati u Prvoj ligi?

Metalleghe odustao, Propozicije takmičenja idu u prilog Radniku?

Prekid takmičenja u Prvoj ligi FBiH zatekao je ekipu Metalleghea na 10. mjestu tabele. Iako je rezultatski tim iz Jajca osigurao opstanak, naredne sezone neće igrati u drugom rangu bh. fudbala, o čemu je SportSport.ba nešto ranije i pisao.

Metalleghe je odlučio istupiti iz Prve lige FBiH, pa se postavilo pitanje ko će zauzeti mjesto Jajčana u narednoj sezoni drugog ranga bh. fudbala.

Iako se prvobitno pojavila informacija da će to biti Slaven, zbog bolje gol razlike, ipak se čini da i nije baš tako.

Propozicije takmičenja kažu da se u slučaju istog broja bodova, a ako se radi o prelasku u niži rang, gledaju međusobni dueli.

U tom slučaju bi Radnik iz Hadžića bio bolji od Slavena i on automatski zauzeo upražnjeno mjesto - ostao u Prvoj ligi BiH. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik je na posljednjem i Slaven na pretposljednjem mjestu su prerano završenu sezonu okončali sa istim brojem bodova (13). Ipak, međusobni omjer u ovoj sezoni kaže da je Radnik bolji, dok je ukupna gol razlika na strani Slavena.

Promo

Top Komentari

kukuruz
Slaven namještao utakmice na koso, goni g.vna u petu ligu
0 5
user1866
Kakav medjusoni a odigrala se samo.jedna.utakmica...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi