NK Metalleghe BSI istupio iz Prve lige FBiH!

Slaven ostaje u drugom rangu

NK Metalleghe BSI istupio iz Prve lige FBiH! · Ekskluzivno

Prekid takmičenja u Prvoj ligi FBiH zatekao je ekipu Metalleghea na 10. mjestu tabele. Iako je rezultatski tim iz Jajca osigurao opstanak, naredne sezone neće igrati u drugom rangu bh. fudbala.

SportSport.ba saznaje da je NK Metalleghe BSI odlučio istupiti iz Prve lige FBiH.

Za sada nema tačnih informacija o konkretnim razlogzima za ovakvu odluku prvoligaša iz Jajca.

Kako je NK Metalleghe BSI odlučio istupiti iz Prve lige FBiH, u ovom takmičenju će i naredne sezone vjerovatno igrati Slaven iz Živinica, iako je prvobitno bio "poslan" u 2. ligu FBiH s obzirom da je sezonu zvanično završio na pretposljednjoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Žrijeb za sezonu 2020/2021 Prve lige FBiH će se održati 17.7., a sada se čeka odgovor Čelika odgovornom Savezu.

Naime, do 17. jula sudbina Čelika mora biti poznata jer ukoliko Zeničani zaista odu u Kantonalnu ligu, onda će se u Prvoj ligi FBiH možda igrati "liga 15". Ili će pak Fudbalski savez FBiH odlučiti da u Prvoj ligi ostavi i Randik iz Hadžića.

Top Komentari

Neutralan
A lige i sprdnje, najbolje ugasiti ovo, razviti poljoprivredu
7 0
Tarik_
Tuzan dan za sudije prve lige
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi