Turci i Fenerbahče ne mogu bez haosa: Na parkingu sijevale pesnice, predsjedniku 'pukao film'
Predsjednik Adana Demirspora verbalno napadnut i to nije želio da trpi

Nevjerovatno

Turci i Fenerbahče ne mogu bez haosa: Na parkingu sijevale pesnice, predsjedniku 'pukao film'

Midhat Šljivak

Fenerbahče je jučer na svom Sukru Saracoglu stadionu savladao Adana Demirspor s 4:2, a kako u turskom fudbalu ne može bez nemira, nakon meča sijevale su pesnice na parkingu.

Dosta se prašine podigli u turskom fudbalu u prethodnim mjesecima. Sve je krenulo premlaćivanjem sudije Halila Umuta Melera nasred terena, a situacija je eskalirala upadom navijača Trabzonspora na teren i obračunom s fudbalerima Fenerbahčea.

Situacija u Turskoj je očigledno veoma napeta. Odnosi između klubova su jako loši, a novi skandal desio se nakon utakmice na Sukru Saracoglu stadionu, odnosno na parkingu stadiona.

Ovog puta je u centru pažnje bio predsjednik Adana Demirspora Metin Korkmaz. Navijač ga je nakon utakmice psovao i uputio mu je brojne uvrede, na što Korkmaz nije ostao imun.

Uslijedio je pravi haos. Krenuo je fizički obračun koji je srećom kratko trajao jer su prisutni uspjeli zaustaviti tuču.

Oglasi

Reagovala je i policija koja je navijača udaljila od parking prostora. Nije poznato je li bilo ikakvog hapšenja nakon novog incidenta koji se desio.

Potpunu eskalaciju spriječili su članovi rukovodstva Fenerbahčea Burak Kizilhan i Selahattin Baki. Odmah su o incidentu obavijestili prvog čovjeka kluba Alija Koča koji po vlastitom pravilu nikad ne gleda domaće utakmice.

Fenerbahčeu novi incident definitivno nikako nije trebao. Navijač koji ga je uzrokovao sigurno će dobiti zabranu dolaska na utakmice, no očito je da huligani ne miruju i da su spremni napraviti sve kako bi bili u centru pažnje.

Fenerbahče prijeti istupanjem iz lige

Fenerbahče je zaprijetio istupanjem iz Super lige zbog svih dešavanja u turskom fudbalu.

Oglasi

Nakon napada na igrače na meču s Trabzonsporom predsjednik Ali Koč je s rukovodstvom kluba donio odluku da se istupi iz lige, da bi potom odluku prolongirali do kraja sezone.

Na ovaj način Fener želi izraziti protest protiv huliganskih napada u turskom fudbalu i svih drugih dešavanja za koje u istanbulskom klubu smatraju da su direktan napad na njih.

Također, donesena je odluka da se meč Superkupa protiv najvećeg rivala Galatasaraya odigra s U19 ekipom i na taj način iz istanbulskog kluba žele pokazati da su ozbiljni u riječima o istupanju iz lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Teško je međutim vjerovati da će doći do takve odluke. Fener je ipak ikonski klub u Turskoj i bez njih bi liga bila poprilično bezvrijedna.

Glavni problem je što se strasti neće smiriti do kraja sezone. Mrtva trka vlada između njih i Galate u borbi za titulu i vjerovatno ćemo vidjeti još haosa u turskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti