"Mi jesmo mali klub, ali šta trebamo dati četiri ili pet golova da pobijedimo? Pa nismo Real Madrid"

Elvir Baljić nakon poraza od Zrinjskog

"Mi jesmo mali klub, ali šta trebamo dati četiri ili pet golova da pobijedimo? Pa nismo Real Madrid"

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja poraženi su večeras u Mostaru od Zrinjskog (2:1) u četvrtfinalu Kupa BiH.

Tuzla City se porazom u Mostaru oprostio od ovog takmičenja, dok je Zrinjski prošao u polufinale. Zanimljivo je bio na press konferenciji nakon meča, a u centru pažnje našao se trener gostujućeg tima Elvir Baljić.

Baljić je bio razočaran sudijskim odlukama večeras, a posebno situacijom kada je njegovom timu poništen gol u finišu utakmice kod rezultata 1:1.

"Ne znam odakle bih krenuo. Najmanje bih pričao o fudbalu, ali generalno gledajući mislim da smo dobro analizirali Zrinjski i da nam 90 minuta nisu napravili nijednu šansu i da nisu imali nikakve ideje. Zaslužili smo da prođemo. Mi jesmo mali klub, ali šta treba da vodimo sa tri ili četiri razlike da bi pobijedili utakmicu? Stvarno nema smisla, žao mi je svojih momaka što trče, bore se i daju maksimum. Ali, na ovakav način da izgubite normalno da čovjek podlegne emocija i nervira se zbog nekih stvari".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nisam takav da se nerviram, ali čovjek da ima srce od kamena ne bi izdržao neke stvari. Zrinjski jeste odlična ekipa, ali mi smo danas parirali. Nismo možda imali toliko šansi, ali situacije koje su se desilo. Sam drugi gol koji je bio, ne znam šta da kažem. Mi nismo u situaciji da možemo dati četiri ili pet golova, nismo Real Madrid, ali izgleda da samo tako možemo pobijediti. Čestitam momcima na borbi, Zrinjskom želim puno sreće. Sad smo gledali neke situacije, ali nema smisla više. Nemam šta više da kažem", rekao je Baljić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Slažem se Balja.Pokradeni ste žestoko ali tako ti je u našoj ligi.Moraš sve na tri djela.
7 2
pitaristok
Evo ja sam gledao utakmicu i fakat ne znam sta mu je sad problem....svaku presicu pocinje rijecima "najmanje bih mogao pricati o fudbalu"....ne kontam sta je ovom Baljicu...igrao si mozda u Real Madridu ali si kao trener klocina...uhvati se mikrofona i ne seri bgt....svako kriv osim vas samih....pitaj Efendica sta je radio kod drugog gola!?!?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi