Mirni dječak je postao najveći gubitnik, ali i preljubnik: Dominirao, krao žene, tugovao, a onda...

Jedan od najboljih veznjaka u historiji

Mirni dječak je postao najveći gubitnik, ali i preljubnik: Dominirao, krao žene, tugovao, a onda...

Admin Čaušević

Iako je na terenu bio zaista briljantan i rijetki su mogli s njim u istu rečenicu, u svijetu fudbala je ostao upamćen kao gubitnik, možda i najveći ikad s obzirom na brojne poraze u najvećim utakmicama.

Mirni i povućeni dječak kojem i nije bilo previše stalo do osmijeha je svoje prve fudbalske korake u seniorskom fudbalu napravio 1995. godine kada je nastupao za ekipu Chemnziteza.

Još kao 21-godišnjak je stigao do titule prvaka Bundeslige kada je viđeno jedno od najvećih čuda u historiji njemačkog fudbala. Bilo je to u sezoni 1997/1998. Kaiserslaturen je postao prvak Njemačke na opšte iznenađenje svih.

S preciznim pasom, snažnim udracem, nevjerovatnom snagom i autoritetom u veznom redu nosio je nadimak "Mali Kajzer" i viđen je kao nasljednik čuvenog Franza Beckenabuera.

Ballack se smatra najvećim gubitnikom ikada

Bio je to nagovještaj velike karijere Michaela Ballacka koju su na njegovu žalost obilježili brojni porazi u najvažnijim utakmicama zbog čega se i smatra najvećim gubitnikom modernog fudbala.

Oglasi

Prvi fijasko Ballack je doživio 2001. godine. Tada je kao član Bayer Leverkusena u razmaku od dvije sedmice izgubio Bunduseligu, DFB Pokal, a zatim i Ligu prvaka.

Sreća ga nije pratila ni u Bayernu. Jeste da je osvajao titule prvaka Njemačke, ali je to za Bavarce normalna pojava i ne može se smatrati prevelikim uspjehom. Na međunarodnoj sceni je bio totalno neuspješan s velikanom iz Minhena.

Poslije toga su uslijedile četiri godine u Chelseaju gdje će mu najteže pasti poraz finalu Lige prvaka o Manchester Uniteda 2008. godine. Njegove suze pomiješane sa moskovskom kišom su tada obišle svijet.

Ballackove suze poslije poraza u finalu Lige prvaka 2008. godine su obišle svijet

Ni sa reprezentacijom Njemačke nije imao sreće. Bio je kapiten Elfa, a izgubio je finale Svjetskog prvenstva te Eura 2008. godine. Posebno ga boli i poraz od Italije u polufinalu Mundijala 2006. godine kada su Nijemci bili domaćini.

Dakle, kada su u pitanju međunardona takmičenja klupska ili reprezentativna, Ballack je karijeru završio bez trofeja.

Oglasi

Van terena je volio avanture. Poznat je kao jedan od najvećih preljubnika. U nekoliko navrata je saigračima ukrao žene, a najpoznatija je priča sa Christanom Lellom, nekadašnjim kolegom iz Bayerna.

"Ballack ulazi u privante živote drugih i uništava ih, a da ne misli o tome. Pošto je kapiten Njemačke misli da može šta hoće", kazao je Lell nakon što je saznao da je Ballack spavao sa njegovom izabranicom Danielom Aumann.

Bio je u braku sa Simone Lambe s kojom je dobio troje djece, ali se razveo 2012. poslije četiri godine braka. Zatim se jedno vrijeme viđao sa Natachom Tannous.

Najžešći i najbolniji udarac je pretprio 2021. godine kada mu je poginuo 18-godišnji sin Emilio i tada se bio povukao u sebe.

Ballack u društvu trenutne djevojke Sophije Schneiderhan

Nakon što se mentalno oporavio počeo je raditi kao analitičar fudbalskih utakmica, ali apsolutno sve je iznenadio odabirom nove i još uvijek aktuelne djevojke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, danas 47-godišnji Ballack je za svoju novu životnu saputnicu odabrao 26 godina mlađu Sophia Schneiderhan koja je bila dobra prijateljica njegovog pokojnog sina Emilija.

Ballack i Schneiderhan su nekoliko puta viđeni u javnosti i to kako razmjenjuju nježnosti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije