Michy Batshuayi otjeran iz Valencije, a ovim potezom je izludio trenera!
Belgijanac je u Valenciji trebao ostati još jednu polusezonu, ali je zbog svoje neozbiljnosti potrošio sav kredit kod trenera i čelnih ljudi kluba

Definitivno prekrižen na Mestalli

Michy Batshuayi otjeran iz Valencije, a ovim potezom je izludio trenera!

Belgijski napadač Michy Batshuayi završio je svoju epizodu u Valenciji i to znatno ranije nego što je bilo predviđeno, potvrđeno je iz kluba sa Mestalle.

Ovaj 25-godišnjak je ljetos stigao u Valenciju na jednogodišnju posudbu uz pravo otkupa, ali se njegova avantura u Španiji završava nakon samo jedne polusezone i to zbog neozbiljnosti.

Pored toga što Belgijanac ni ranije nije bio pretjerano efikasan igrajući za Valenciju, Batshuayiju je definitivno presudio promašaj s početka susreta protiv Sporting Gijona koji je odigran preksinoć u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja.

Valencia je od drugoligaša izgubila sa 2:1, a Batshuayi je već u drugoj minuti susreta imao čist zicer gdje je mogao da bira da li da šutira, ili da uposli nekog od dvojice saigrača koji su se približavali. Na kraju se odlučio da dribla i pogriješio, a da stvari budu gore, njegov tim je na kraju izgubio.

Sve se to "skupilo" treneru Valencije Marcelinu, koji je na press konferenciji otvoreno poručio da je Batshuayi izgubio njegovo strpljenje i da je u dogovoru sa rukovodstvom kluba donio odluku da se riješi već na polusezoni.

"Situacija sa Batshuayijem je vrlo jasna. Očekujem da će nas napustiti u nadolazećim satima ili danima, a to zna i on. Rekli smo mu već da više ne računamo na njega, a nadamo se da će svoj status riješiti što prije, za svoje dobro", poručio je danas sportski direktor Valencije Mateu Alemany.

"Nestalo mi je strpljenja s nekim pojedincima iz tima. Mogli smo povesti već u drugoj minuti, a Batshuayi je upropastio najbolju priliku koju smo imali u posljednjih pola godine. Ako ne možete postići gol iz takve situacije, onda niste u stanju igrati za Valenciju", poručio je Marcelino nakon pomenutog poraza, te se potom osvrnuo na izvođenje iz igre Batshuayija na poluvremenu:

"Svaku odluku koju donosim prema svojim igračima, donosim je na osnovu njihovog truda i zalaganja. Kada vidim da toga manjka, prisiljen sam da mijenjam".

Karijera mu ide silaznom putanjom, a mnogo je obećavao

Michy Batshuayi je ponikao u Standardu iz kojeg je 2014. godine prešao u Marseille za 20 miliona eura. Dvije godine kasnije, francuski klub ga je prodao u Chelsea za 39 miliona eura i tada se očekivalo da na Stamford Bridgeu postane glavni napadač.

Međutim, stvari se nisu odvijale baš najbolje po Batshuayija koji je u januaru prošle godine otišao na posudbu u Borussiju Dortmund, gdje je igrao sjajno. Na kraju sezone se vratio u Chelsea, ali je ponovo proslijeđen na posudbu, ovoga puta Valenciji u kojoj se nije dobro snašao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrajući za Valenciju, Batshuayi je na ukupno 23 utakmice postigao samo tri gola uz nijednu asistenciju, što je izuzetno siromašna statistika za napadača njegovog kalibra.

Michy Batshuayi će se sada vratiti u Chelsea, ali nije poznato hoće li ga Sarri zadržati u ekipi ili Belgijancu slijedi nova posudba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Imao je samo opciju da dribla,golman mu na pola metra njegovi igraci pokriveni ovaj sto trci tek je krenuo kad je on izgubio loptu sto se vidi na snimku
25 1
Medo-Brundo
isti ja kada sa rajom na male igram
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi