Sporting Gijon je u 2. kolu španske La Lige 2 savladao Mirandes sa 3:0. Bio je to lijep dan za trenera Ramireza i njegove igrače, koji su konačno bili efikasni nakon što su prethodno u prvom kolu poraženi od Valladolida sa 2:0.

Nakon utakmice, Ramirez je pred novinarima govorio o efikasnosti svog tima, a u jednom trenutku gol usporedio sa djevojkama u diskotekama.

„Na kraju, gol je kao devojke u diskoteci", počeo je Ramirez svoje izlaganje u jednom trenutku, pa nastavio:

“Kada im priđete, one se udalje. Onda kada im ne pridaješ pažnju, tapšu te po ramenu i kažu: 'Hej.'".

Oglasi

"Golovi su isti - kada ih opsjednete, oni se udaljavaju, ali kada se fokusirate na druge stvari u svom poslu, onda se golovi sami pojave. I pojavili su se ovaj put", dodao je.

Trener španskog drugoligaša ipak se kasnije izvinio kada je shvatio da njegovo poređenje nije baš bilo najprikladnije.

„Sinoć nisam bio pametan u poređenju koje sam napravio da govorim o našem odnosu sa golom. To nema veze s mojim načinom razumijevanja života i mojim vrijednostima. Izvinjavam se na mojim komentarima".

Da stvar bude gora, komentari dolaze istog dana kada je Španija po prvi put osvojila Svjetsko prvenstvo za žene, pobijedivši Englesku sa 1:0 u nedjeljnom finalu , a on je počeo konferenciju za štampu čestitajući reprezentaciji.

Oglasi

Prije izvinjenja, Ramírez je dobio kritike zbog svojih komentara, uključujući i gradonačelnicu grada Gijona.

„Ovakvi razgovori, nažalost, pokazuju važnost nastavka rada za egalitarnije društvo“, napisala je Carmen Moryon na Twitteru.

"Imao sam veći posjed, ali drugi se seksao s njom u WC-u"

Mnogi će se možda odmah prisjetiti i izjave bivšeg selektora Čilea Jorgea Sampaolija, nakon što je 2015. godine njegova reprezentacija izgubila od Urugvaja u južnoameričkim kvalifikacijama za SP.

"Jedne sam večeri otišao u bar. Cijelu sam noć razgovarao s jednom ženom, smijali smo se, flertovali, platio sam joj nekoliko pića", započeo je svoju 'srcedrapajuću' priču čileanski selektor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Oko 5 sati ujutro u bar je ušao neki frajer, zgrabio ženu i odveo je u WC. Vodili su ljubav i i ona je otišla s njim. No, to nije važno jer sam ja imao veći posjed tokom večeri", cinično je zaključio Sampaoli.