Mihajlović u Bolognu dovodi bh. veznjaka

Bh. internacionalac se vraća u Italiju

Mihajlović u Bolognu dovodi bh. veznjaka

A. Čaušević

Posljednjih godina Italija je postala prava kolonija za bh. fudbalere. 

Odličnim igrama Miralem Pjanić i Edin Džeko su podigli reputaciju igračima porijeklom iz BiH te su im na neki način olakšali dolazak na Apenine.

Od naredne sezone bi u Seriji A opet mogao igrati Sanjin Prcić koji je svoj fudbalski hljeb na Apeninima zarađivao u sezoni 2015/2016.

Prcić je proljetos igrao za Levante i Strasbourg, a u posljednje vrijeme se ne nalazi na spisku Roberta Prosinečkog i pored odličnih igara.

Potez da iz Levantea ode na posudbu u Strasborug se ispostavio odličnim jer se ovaj 25-godišnji veznjak osim osvojenog Liga kupa vratio i u takmičarsku formu.

Zahvaljujući dobrim igrama našao se na listi želja trenera Siniše Mihajlovića koji sa dosta uspjeha vodi ekipu Bologne.

Godfred Donsah je blizu odlaska u Rizerspor te srbijansk stručnjak ima namjeru da to mjesto popuni angažovanjem Prcića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fudbaler koji ima osam nastupa za A reprezentaciju BiH je u Italiji ranije igrao za Torino u Seriji A te Perugiu u Seriji B.

Inače, ugovorom za Levante je vezan do ljeta 2021. godine, a šanse da ostane u La Ligi su u ovom trenutku male.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi