Roma blizu angažovanja novog trenera, navijači ga ne žele ni blizu kluba!

Osvanuli su i prvi grafiti

Roma blizu angažovanja novog trenera, navijači ga ne žele ni blizu kluba!

Roma i dalje traga za novim šefom struke. Claudio Ranieri je bio privremeno rješenje nakon otkaza Eusebiju Di Francescu, a sada čelnici Vučice žele pronaći stratega koji će vratiti ekipu na "pravi put"

Jedno vrijeme se špekulisalo da je prva meta Rimljana Gian Piero Gasperini, ali je iskusni stručnjak prije nekoliko dana produžio ugovor sa Atalantom, pa je jasno da od njegovog dolaska na Olimpico neće biti ništa.

Okrenuli su se u Romi drugim opcijama, a navodno je sada prva želja i najizgledniji kandidat za kormilo ekipe srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović.

Mihajlović je uspio spastiti Bolognu od ispadanja u minuloj sezoni Serije A, a većina čelnika Rome smatra da on ima potrebne kvalitete za njihovu ekipu.

Navodno je jedan od najglasnijih zagovornika Mihajlovićevog angažmana novi sportski direktor Gianluca Petrachi.

Međutim, navijači Rome postaju sve glasniji u izražavanju nezadovoljstva zbog mogućeg Mihajlovićevog dolaska.

Ne žele najvatreniji navijači Mihajlovića na klupi ekipe zbog njegove prošlosti u redovima najvećeg rivala, Lazija.

Mihajlović se u prošlosti izjašnjavao kao navijač Lazija, što mu navijači Rome nikada neće moći oprostiti, pa su se po Rimu počeli pojavljivati i prvi grafiti protiv njegovog angažmana.

Inače, Mihajlović je dvije sezone proveo i u dresu Rome, ali to nisu bili njegovi najslavniji dani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, u dresu Lazija je došao do Scudetta i osvojio dva Kupa Italije.

Sigurno je da će Čelnici Rome morati dobro razmisliti o eventualnom angažovanju Mihajlovića s obzirom da su se u proteklom periodu već itekako zamjerili navijačima...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi