Mihajlovićeva Bologna umalo prokockala sigurnu pobjedu, Parma u završnici do remija protiv Brescije

Lecce je i dalje bez pobjede na domaćem terenu ove sezone

Mihajlovićeva Bologna umalo prokockala sigurnu pobjedu, Parma u završnici do remija protiv Brescije

S. Pašalić

Bologna je u 17. kolu Serije A savladala Lecce u gostima sa 3:2.

Gosti su odigrali fenomenalan meč u kojem su imali 19 udaraca na gol Leccea, od čega je čak 16 bilo u okvir gola pa je pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

Iako je Bologna napadala tokom većeg dijela prvog poluvremena, do vodstva je stigla tek u 43. minuti kada je Orsolini pogodio za 1:0.

U nastavku je Soriano u 56. minuti povisio na 2:0, a deset minuta kasnije je bilo 3:0 kada je Orsolini ponovo pronašao put do mreže domaćih.

Lecce je pred sam kraj utakmice uspio postići dva gol, prvo je Babacar u 86. minuti pogodio za 1:3, a u 91. minuti Farias je postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bologna je sada na 8. mjestu sa 22 boda, dok je Lecce na 18. mjestu sa 15 osvojenih bodova.

U drugoj utakmici su Parma i Brescia digrali 1:1. Gosti su poveli golom Marija Balotellija u 72. minuti, dok je bod domaćim donio Grassi u 92. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi