Mihojeviću hvalospjevi, a zatim kritike: "Ne želim biti zao, ali daleko je od prvog tima"

Došao fizički nespreman u Njemačku

Mihojeviću hvalospjevi, a zatim kritike: "Ne želim biti zao, ali daleko je od prvog tima"

S. Mlaćo

Nekadašnji član FK Sarajevo Marko Mihojević ni narednu sezonu neće provesti u grčkom PAOK-u.

Naime, Mihojević je nedavno stigao na posudbu u redove njemačkog drugoligaša Erzgebirge Aue, a najavljen je kao veliko pojačanje.

"Radi se o igraču koji ima liderske osobine i bit će sigurno pojačanje za naš klub. Važno je da se dobro uklopi, a nije isključeno ni da ostane u klubu i nakon što se sezona završi. Definitivno je tip fudbalera za kakvim smo tragali", rekao je, između ostalog, na predstavljanju Mihojevića predsjednik Auea Helge Leonhardt.

Ipak, za Mihojevića su se već javili prvi problemi. Naime, došao je fizički nespreman, te sigurno neće biti u kombinaciji za ligaške mečeve početkom sezone.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Mihojević nije trenirao mjesec i pol dana, te trenutno samostalno trčkara. Ne želim biti zao, ali daleko je fizički od prvog tima i ligaških mečeva", kazao je trener njemačkog tima Daniel Meyer.

Mihojeviću sada predstoji da se dobro spremi, a nova sezona u popularnoj Cvajti starta 26.07. Aue će dva dana kasnije na megdan Furthu.

Top Komentari

MSOZ101
To je tradicionalni bosanski mentalitet ako odes iz BiH mislis da si rijesio sve brige pa kao ne treba ni trenirat 45 dana, Ronaldo je Ronaldo druze pa i za vrijeme pauze svaki dan objavljuje snimke treninga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi