U Borcu briljirao, a sada se muči - Milan Mijatović "poklonio" gol ekipi Feđe Dudića

Loša reakcija golmana Železničara

U Borcu briljirao, a sada se muči - Milan Mijatović "poklonio" gol ekipi Feđe Dudića

Esmer Oštraković

Fudbaleri Radničkog 1923 koje sa klupe predvodi Feđa Dudić ostvarili su pobjedu protiv Železničara iz Pančeva, a konačan rezultat bio je 3:0 za domaći tim.

Dok gosti vode grčevitu borbu za opstanak u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, tim Feđe Dudića je u sjajnoj formi i nalazi se na mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

Utakmica je na kraju završena pobjedom domaće ekipe, a otpor gostiju fudbaleri Radničkog slomili su u drugom poluvremenu ovog susreta.

Mreže su mirovale u prvih 45. minuta utakmice. Dobru priliku gosti su imali kada je golman Leković napravio faul izvan svog šesnaesterca i dobio žuti karton, no nisu uspjeli do pogotka.

Iako je u prvom poluvremenu jako dobro branio bivši golman Borca Milan Mijatović mogao je dosta bolje reagovati kod prvog gola koji je postigla domaća ekipa.

Oglasi

Vidosavljević je šutirao iz slobodnog udarca, nije to dobro pratio golman Mijatović i lopta je uz stativu završila iza njegovih leđa.

2:0 je bilo u 80. minuti. Tunižanin Sahli krade jednu loptu, izlazi pred Mijatovića i lagano pogađa za 2:0. Do kraja sjajan pogodak Luke Zorića za konačnih 3:0.

Bila je ovo sedma uzastopna pobjeda Radničkog i sada se nalaze na četvrto mjestu na tabeli.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Oni su tako na najbolji mogući način iskoristili jučerašnji kiks Čukaričkog. Za vikend ih čeka gostovanje Crvenoj zvezdi.

Da li Feđa Dudić može iznenaditi i na ovoj utakmici, ostaje da vidimo, ali sigurno je da se njegovi igrači neće tako lako predati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti