Sanjao da bude mafijaš i novi Kum, sada igra za velikana i sam sebi čisti kopačke

Neobična životna priča

Sanjao da bude mafijaš i novi Kum, sada igra za velikana i sam sebi čisti kopačke

Admin Čaušević

Neki fudbaleri imaju zaista neobične životne priče čije detelje otkriju s vremenom.

Na veliku scenu je došao na mala vrata. Još uvijek je u sjeni poznatijih i popularnijih, ali nema sumnje da je među najboljim na svojoj poziciji.

Svojim potezima iz utakmice u utakmicu spašava svoj tim i donosi mu bodove. Posljednji put je to uradio početkom sedmice.

Velike zasluge zašto se Milan vratio na tron Apenina definitivno nosi Mike Maignan, odlični golman koji je među Rossonere stigao prošlog ljeta za 15 miliona eura.

Sjajni Francuz je potpuno opravdao status pojačanja. Postao je ekspert za branjenje penala. Protiv Sassuola je skinuo čak 12 penal u profesionalnoj karijeri.

Kada je bio dječak sanjao je da postane mafijaš zbog okruženja u kojem je odrastao, a sada iz poštovanja prema svojoj majci jedini je u svlačionici Milana koji čisti svoje kopačke.

Oglasi

"Kada sam bio mali sanjao sam da budem mafijaš, šef mafije. Viđao bih starije sa skupim autima, lijepim satovima, skupocjenom odjećom... Mislio sam da je to pravi život", rekao je Maignan svojevremeno.

"Mislio sam da je to život, ali kada sam odrastao, vidio sam tamnu stranu svega toga, htio sam da izađem iz toga, borio sam se svim silama."

S vremenom je uspio u onom što je zacrtao. Sada sa 26 godina brani za velikana i sigurno ima blistavu budućnost. Ali ostaje skroman i ponizan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedini sam u Milanu koji sam pere kopačke i rukavice, ja to radim jer se sjećam maminih prigovora kad ne bih očistio torbu poslije treninga", rekao je Maignan.

Prije dvije godine je debitovao i za reprezentaciju Francuske. Kako sada stvari stoje sigurno će se naći u grupi putnika za Katar.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi