Dan prije jednog od najvećih derbija stižu sjajne vijesti o Edinu Džeki

Derby della Madonnina

Dan prije jednog od najvećih derbija stižu sjajne vijesti o Edinu Džeki

Eldar Ganibegović

Sutra se igra jedan od najvećih derbija u Italiji.

Derby della Madonnina odnosno derbi grada Milana na rasporedu je od 18 sati u utakmici petog kola Serije A, a nas mogu radovati vijesti koje dolaze iz Italije.

Naime, u izostanku Romelua Lukakua Simone Inzaghi bi na teren trebao od prve minute ponovo poslati Edina Džeku.

Za razliku od utakmice s Cremoneseom u prethodnom kolu prije nekoliko dana, partner u napadu neće mu biti Correa nego Lautaro Martinez.

Moguća postava Intera:  Handanović; Skriniar, De Vrij, Batons; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Darmian; Lautaro Martinez, Džeko.

Milana što se tiče, zbog povrede će izostati naš Rade Krunić koji je pod velikim upitnikom i za nastupe u Ligi nacija koncem septembra.

Moguća postava Milana: Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez; Bennacer, Tonali; Messias, De Ketelaere, Leao; Giroud.

Podsjetimo da Džeko do sada ove sezone u Seriji A ima upisanu jednu asistenciju i to u drugom kolu protiv Spezije (3:0). 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na današnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg derbija, trener Intera izrazio je nadu da će se Lukaku oporaviti makar do reprezenativne pauze, a do tada Inter ima još, pored meča s Milanom, igrati utakmice s Bayernom (Liga prvaka), Torinom (Serie A), Viktorijom Plzen (Liga prvaka) i Udineseom (Serie A).

Nakon četiri kola Inter je treći na tabeli s devet bodova, dok je Milan s bodom manje na šestoj poziciji. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Ja mislio ona opet trudna
3 0
Klicko
Edin Džeko naš hercegovački dijamant.Sijaj sijaj kralju fudbala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi