Milan Badelj ima novi klub
Badelj nije imao pretjerano dobru sezonu iza sebe u dresu Lazija

Nakon samo jedne sezone napustio rimski klub

Milan Badelj ima novi klub

S. Pašalić

Hrvatski veznjak Milan Badelj napustio je Lazio i potpisao za Fiorentinu.

Badelj je prošlog ljeta stigao u Lazio kao slobodan igrač i upisao je 28 nastupa za rimski klub, ali se u listu strijelaca upisao samo jednom.

Već dugo se pisalo o njegovom odlasku, a danas je to i zvanično potvrđeno. Italijanski mediji navode da će klub iz Firence platiti 700.000 eura za posudbu uz mogućnost otkupa na kraju sezone za 4.3 miliona eura.

30-godišnji veznjak je prije dolaska u Rim četiri sezone proveo u Fiorentini i odigrao 140 utakmica, a sada je nakon Kevina-Princea Boatenga i Pola Lirole postao treće pojačanje Viola ovog ljeta.

"Nikada nisam prestao voljeti Fiorentinu i njihove navijače, "rekao je Badelj po dolasku u Firencu.

"Klub sam napustio prije godinu dana samo iz sportskih razloga, ali sada se sve promijenilo. Nisam razmatrao druge ponude. Ostao bih u Laziju da se nisam mogao vratiti"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada im želim vratiti vjeru u mene. Nisam blistao u Laziju, prije svega zbog sebe. Svoje vrijeme smatram manjim neuspjehom, ali moram im zahvaliti na tome kako su postupali sa mnom.

"Nisam se vratio očekujući da ću nositi kapitensku traku. Nosit će ga pravi čovjek koji to zaslužuje.", dodao je hrvatski veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi