Odavno teži dan nije svanuo u FK Crvena zvezda: Raskid s čovjekom o kojem će generacije pričati
Odlazak Milana Borjana iz Crvene zvezde (Foto: EPA)

Borjan napustio klub

Odavno teži dan nije svanuo u FK Crvena zvezda: Raskid s čovjekom o kojem će generacije pričati

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda saopštio je danas kako je klub raskinuo saradnju s 36-godišnjim golmanom Milanom Borjanom.

Nakon punih sedam godina, od čega šest među stativama, Milan Borjan napušta redove FK Crvena zvezda. S njim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

36-godišnjak je imao ugovor sa šampionom Srbije do ljeta 2026. godine. Ipak, rukovodstvo kluba je odlučilo kako im Kanađanin više nije potreban, te su mu ponudili sporazumni raskid saradnje.

Borjan je to odmah prihvatio. Dogovorena je isplata jedne godine ugovora, dok je iskusni čuvar mreže odlučio pokloniti klubu novac od druge godine ugovora.

"Hvala ti za sve", kratka je poruka FK Crvena zvezda legendarnom čuvaru mreže o čijim nastupima u dresu beogradskog kluba će se pričati.

Na golu crveno-bijelih Milan Borjan je stajao na 309 utakmica. Osvojio je devet trofeja, od čega šest titula prvaka Srbije i tri Kupa.

Oglasi

Jedan je od najzaslužnijih igrača što je Crvena zvezda igrala grupnu fazu Lige prvaka i drugih evropskih takmičenja.

Borjan je prošlu sezonu proveo na posudbi u Slovanu iz Bratislave, a u karijeri je pored beogradskog velikana branio još za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorets, Radnički Niš i Korona Kielce.

Standardni je član reprezentacije Kanade za koju je odigrao 80 utakmica. Debitovao je još 2011. godine.

Marko Milošević novi golman FK Crvena zvezda

Umjesto Milana Borjana mjesto golmana pored Omrija Glazera zauzet će donedavni član banjalučkog Borca Marko Milošević.

Oglasi

Iskusni 33-godišnji golman odlučio je napustiti redove prvaka Bosne i Hercegovine nakon samo nekoliko mjeseci i postat će novi član Crvene zvezde.

Milošević je upisao 22 nastupa u redovima Borca, primio je 19 golova, a osam puta je svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu nastupao je za mađarski Debrecen. Karijeru je počeo u beogradskom Zemunu, a nastupao je za brojne timove po Srbiji, te kazahstanske ekipe Kspiy Aktau i Astanu.

Sada će imati šansu da obuče dres najvećeg kluba u karijeri i tamo će vjerovatno imati ulogu drugog golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije