Aleksandar Kahvić napušta Crvenu zvezdu, ali ostat će u srpskom fudbalu
Foto: Tomasz Zasinski 058sport.pl NEWSPIX.PL

Potpisuje za OFK Beograd

Aleksandar Kahvić napušta Crvenu zvezdu, ali ostat će u srpskom fudbalu

Eldar Ganibegović

Aleksandar Kahvić napustit će Crvenu zvezdu, no ostat će u Srbiji i u Beogradu. Njegova naredna stanica je OFK Beograd.

Dvadesetogodišnji bh. napadač, Aleksandar Kahvić, uskoro će ozvaničiti dolazak u OFK Beograd.

Prošle polusezone je kao posuđen igrač iz Crvene zvezde igrao za Železničar iz Pančeva, a sada je došlo vrijeme za novi korak u karijeri.

Na 19 nastupa u Prvoj ligi Srbije postigao je pet golova, dok je u Super ligi na 10 nastupa postigao devet golova i podijelio dvije asistencije, te pokazao da je kvalitet za nešto više.

OFK Beograd za njega neće biti nepoznanica, s obzirom na to da je prvi dio prošle sezone igrao na posudbi u ovom timu.

Iako je rođen u Doboju, karijeru je počeo u Internacionalu, da bi 2020. godine stigao u U17 tim Crvene zvezde.

Oglasi

Srpski velikan slao ga je na posudbe u Grafičar i Maccabi iz Haife prije odlazaka u Beograd i Železničar, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

Podsjetimo, u mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine je nastupio 23 puta i postigao 10 golova, no u A selekciju nikada nije dobio poziv.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za juli je OFK Beograd dogovorio prijateljske utakmice protiv CSKA-a i Dinama iz Moskve, te bismo ga tada trebali vidjeti na terenu.

Poznat je i raspored Super lige Srbije. Dana 20. jula OFK Beograd gostuje kod Mladosti, dok sedam dana kasnije dočekuje Tekstilac.

Top Komentari

Hanibal
"ostat ce u srpskom fudbalu"??? Ja nepismenih novinara. Treba : ostat ce u srbijanskom fudbalu. Zato sto u Srbiji ne zive sam Srbi vec i drugi narodi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi