Milan čini sve da igrača kojem je otkupna klauzula 80 miliona eura dovede za 35 miliona
Milan želi dovođenjem Soaresa pojačati napadačku liniju

Sam igrač nema ništa protiv da se pridruži italijanskom timu

Milan čini sve da igrača kojem je otkupna klauzula 80 miliona eura dovede za 35 miliona

S. Pašalić

Everton Sousa Soares je igrač koji je privukao veliku pažnju svojim sjajnim nastupima za Gremio u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ovaj 22-godišnji krilni fudbaler može igrati i na mjestu klasičnog napadača, a Milan je u kontaktu s agentom ovog igrača još od decembra prošle godine.

ESPN je u januaru ove godine tvrdio kako je Manchester City poslao službenu ponudu od 55 miliona eura, ali to nije i zvanično potvrđeno od strane Gremija.

Milan zajedno sa Saint-Maximinom i Deulofeuom želi dovesti i Evertona Soaresa kako bi pojačao napad, a kontakti između dva kluba su vrlo česti.

Soares ima otkupnu klauzulu od 80 miliona eura, a Milan sve čini kako bi spustio cijenu jer ne želi ići preko 35 milion eura. Sam igrač je rekao da ne bi imao ništa protiv da zaigra za italijanski tim.

"Zašto da ne Paqueti sam čak rekao da, ako sve prođe dobro, možemo biti saigrači. Sretan sam zbog interesa jednog velikog evropskog tima. Vidjet ćemo šta će se dogoditi", rekao je Soares nedavno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi