Stigla nova i jako zanimljiva ponuda za bh. diva

Đurić na meti mnogih timova

Stigla nova i jako zanimljiva ponuda za bh. diva

Edmir Škorić

Iskusni napadač nedavno se oprostio od reprezentacije BiH i u potpunosti je fokusiran isključivo na klupsku karijeru.

Đurić je imao dobru sezonu sa Salernitanom, pošto je postigao neke važne pogotke koji su spasili klub ispadanja u Seriju B. Đurić postaje slobodan igrač i nije još prihvatio novi ugovor u Salernu, a u međuvremenu sve je veći broj timova koji se interesuju za njegove usluge.

Nedavno se javila Fiorentina koja je bila spremna igraču ponuditi 800.000 eura godišnju platu, dok su se raspitivali i pojedini engleski timovi poput Brentforda i Nottingham Foresta.

Turski mediji sada su se raspisali da Đurića u svojim redovima žele i čelnici turskog velikana Bešiktaša, čiji je član, kao posuđen igrač Barcelone, do ovog ljeta bio Miralem Pjanić.

Salernitana želi da zadrži Đurića, no pitanje je hoće li moći da parira ponudama mnogo većih timova u Italiji i izvan nje.

Ove sezone Đurić je postigoa pet golova uz pet asistencija na 33 meča, a 2018. godine je stigao iz Bristol Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prepoznatljiv je po svojoj visini (199cm), shodno tome i sjajnoj igri glavom, a za mnoge od nas ostat će upamćen po golovima protiv Njemačke na Koševu u dresu u21 reprezentacije BiH, koju je tada vodio Vlado Jagodić.

Bilo je to 2012. godine, kada je meč završen rezultatom 4:4 u okviru kvalifikacija az EP, a Milan postigao hat-trick. U toj generaciji zajedno su nastupali još i Bilbija, Višća, Stevanović, Bešić, Grahovac, Kvesić, Bukvić, Zakarić, Maletić, Zolotić, Dupovac...

Top Komentari

Arnel925
Zabio 5 golava u 33 utakmice. A napadač. I traže ga velikani. Jbm ti te velikane.
2 7
Vedox
Kada se pogleda čitava generacija iz 2013. godine, evidentno je da je Dupovac napravio najveću karijeru.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi