Minimalna plata 800.000 eura: Nakon odlaska iz reprezentacije BiH dobio šansu za transfer karijere

Slobodan je igrač

Minimalna plata 800.000 eura: Nakon odlaska iz reprezentacije BiH dobio šansu za transfer karijere

A. Čaušević

Nekoliko bh. fudbalera će tokom ljetne pauze promijeniti sredinu.

Odličnu sezonu iza sebe imao je Milan Đurić koji je postigao neke od ključnih golova u čudenom ostanku Salernitane u Seriji A.

Po završetku slobode Đurić je postao slobodan igrač i sada u 33 godini života ima priliku za transfer karijere.

Ozbiljan interes za robusnog napadača pokazuje Fiorentina koja će u novoj sezoni igrati u Evropi te želi pojačanja u fazi napada kako bi imala dovoljno konkurentan tim.

Prema informacijama iz Italije Viole Đuriću nude godišnju platu od 800.000 eura što je sve osim zanemariva cifra.

Međutim, konkurencija Fiorentini su klubovi iz Premiershipa koji su daleko finansijski moćniji bez obzira što se ne radi o zvučnim imenima.

Oglasi

Naime, za 199 cm visokog golgetera počeli su da se raspituju Brentford i Nottingham Forest koji sigurno mogu poravnati ponudu koju je spremila Fiorentina.

Ipak, ne treba isključiti i mogućnost da Đurić na kraju ostane u Salernitani jer je nekoliko puta istakao mu se jako sviđa živjeti na jugu Italije.

Oprostio se od reprezentacije

Iako je bio u planovima selektora Ivayla Peteva za reprezentativne akcije u junu 32-godišnji napadač je odlučio da odbije poziv jer smatra da je vrijeme da mlađe snage stupe na scenu.

"Zahvaljujem se svim trenerima i saigračima koji su godinama činili da se osjećam dijelom grupe i ponosnim što nosim dres Bosne i Hercegovine širom Evrope i svijeta", napisao je Đurić na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zahvaljujem se navijačima jer su uvijek činili da se osjećamo voljeno. Vrijeme je da svoju šansu dobiju mladi igrači, da ostave svoj trag i da budu u mogućnosti da ostvare ciljeve kojima se svi nadamo! Želim svima sve najbolje i našoj zemlji u budućnosti", poručio je Đurić.

Sjajni napadač je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine oblačio 15 puta i postigao je sedam pogodaka. Bio je miljenik navijača naše selekcije i prava je šteta što je odlučio da više ne nastupa za BiH.

Top Komentari

King_Kenny
...kakvo pojacanje ti moze biti panj od 34 godine koji gol zabija u prosjeku na svakoj 7.utakmici?
0 23
RuthlessDyni
Sretno Milane.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi