Pioli sačekao Luku Jovića u tunelu, kamera snimila šta je trener Milana priredio iznenađenom Srbinu

Svojim golom donio tri boda Rossonerima

Pioli sačekao Luku Jovića u tunelu, kamera snimila šta je trener Milana priredio iznenađenom Srbinu

E. Čaušević

Reprezentativac Srbije, Luka Jović, bio je junak Milana prošlog vikenda jer je zabio gol za pobjedu na gostovanju kod ekipe Frosinonea (2:3). Jović u Milanu nije starter, ali igra odlično kada god je na terenu i koliko to Stefano Pioli cijeni pokazao je nakon utakmice u tunelu stadiona.

Rossoneri su uspjeli na neugodnom gostovanju da dođu do veoma važna tri boda, a junak je bio Luka Jović koji je u finišu utakmice postigao pobjedonosni pogodak.

Milan je veoma dobro otvorio utakmicu i u 17. minuti poveo je sa 1:0 kada je Olivier Giroud pogodio nakon asistencije koju je upisao Leao.

No, slavlje gostiju trajalo je svega sedam minuta jer je Frosinone poravnao na 1:1. Domaći su izborili penal, a gol s bijele tačke postigao je Soule.

Do potpunog preokreta Frosinone dolazi u 65. minuti golom Mazzitellija, no samo sedam minuta kasnije Gabbia vraća Milan u život golom za 2:2.

Oglasi

Potom je Stefano Pioli u 80. minuti na teren uveo Luku Jovića koji je samo pola minuta kasnije iz prvog dodira s loptom zabio pogodak za 3:2 i preokret Milana što je bio na kraju i konačan rezultat utakmice.

Za Jovića je ovo bio peti gol u Seriji A na 15 mečeva u kojima je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače.

Pioli više vjeruje u Girouda koji je prvi izbor na poziciji napadača, ali koliko trener Milana cijeni srbijanskog napadača pokazao je upravo nakon utakmice protiv Frosinonea.

Trener Rossonera čekao je u tunelu stadiona nakon utakmice Jovića, a kada se Srbin pojavio pružio mu je ruku i čestitao na golu koji je njegovoj ekipi donio tri boda.

@acmilan

#jovic 🫂 #pioli #frosinonemilan #acmilan #tiktokfootball #seriea

♬ Strawberry - Prod. By Rose
Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve to snimila je i kamera, a ovaj video oduševio je navijače Milana koji poručuju da bi Jović trebao dobiti i veću šansu od Piolija, te da bi to bilo najveće poštovanje koje bi on mogao pokazati prema tom napadaču.

Jović je u Milan stigao zadnji dan ljetnog prelaznog roka kao slobodan igrač iz Fiorentine. Pored pet pogodaka u Seriji A ovaj 26-godišnji napadač uspio je da postigne i dva gola u Kupu Italije za Rossonere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi