Pioli podržao Ibrahimovićev povratak u Milan, sada saznao šta mu Šveđanin radi iza leđa

Italijan sam sebi presudio

Pioli podržao Ibrahimovićev povratak u Milan, sada saznao šta mu Šveđanin radi iza leđa

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović vratio se prije nekoliko mjeseci u Milan i dobio je jednu od direktorskih funkcija u klubu. Njegov povratak podržao je i trener Stefano Pioli, ali Italijan nije ni slutio da bi ga to moglo koštati posla na San Siru.

Ibrahimović je prošlog ljeta završio svoju igračku karijeru u dresu Milana, a nakon što je uzeo nekoliko mjeseci pauze odlučio je da se vrati na fudbalsku scenu, no u drugačijoj ulozi.

Šveđanin je na San Siru dobio jednu od direktorskih funkcija i slobodu da učestvuje u važnim odlukama kada su u pitanju transferi Milana, ali i stručni štab.

Tada je Ibrahimović dobio i podršku Stefana Piolija koji je bio sretan što se dojučerašnji napadač njegovog tima vratio u klub, ali ni slutio nije da bi povratak Zlatana mogao značiti i njegov kraj na San Siru.

Mediji na Apeninima već danima pišu o tome da Ibrahimović i društvo spremaju otkaz Pioliju, te da on od iduće sezone neće biti na klupi Rossonera.

Oglasi

U Milanu nisu zadovoljni rezultatima ovog tima u trenutnoj sezoni i svjesni su da je došlo vrijeme za promjene. Kao što to obično biva u fudbalu prvi bi ceh mogao platiti upravo Pioli čija smjena je očito već spremna.

La Gazzetta dello Sport piše da je Ibrahimović taj koji je predložio upravi promjenu trenera i dobio je zeleno svjetlo. Iako je Pioli i dalje u Milanu navodno Ibrahimović urgira na tome da na njegovo mjesto dođe Antonio Conte.

Iako je Zlatan demantovao te natpise i poručio da mu je muka od novinskih špekulacija čini se da baš nije "čist" u svemu tome.

Mediji u Italiji i jutros pišu da je Ibrahimović već neko vrijeme u kontaktu s Conteom i da je skoro sve dogovoreno da iskusni italijanski trener od ljeta preuzme klupu Milana.

Gotovo je sigurno da Pioli neće ostati u Milanu na kraju ove sezone iako ima ugovor do ljeta 2025. godine. Navodno, ovaj 58-godišnjak je i sam svjestan šta se sprema, te se pomirio s činjenicom da napušta Milan, ali nije očekivao da će Ibrahimović biti taj koji će ga smijeniti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Contea on je bez posla već skoro godinu dana nakon što je krajem marta prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu.

Ovaj 54-godišnjak spreman je za povratak u Seriju A gdje je ranije s dosta uspjeha vodio Juventus i Inter, a naredni izazov će mu prema svemu sudeći biti Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi