Crvena zvezda i Partizan konačno će dobiti konkurenciju: Milan Mandarić ulazi u srpski fudbal!
Legendarni biznismen konačno dolazi u Srbiju (AP Photo/Matt Dunham)

Velike vijesti za Srbiju

Crvena zvezda i Partizan konačno će dobiti konkurenciju: Milan Mandarić ulazi u srpski fudbal!

M. Šljivak

Crvena zvezda i Partizan konačno će dobiti žestoku konkurenciju u srpskom fudbalu. FK Vojvodina dobit će novog potpredsjednika, a to će biti čuveni biznismen i sportski radnik Milan Mandarić.

Milan Mandarić veliko je ime u svijetu biznisa, ali i sporta. Čuveni biznismen porijeklom iz Like odlučio je doći u srpski fudbal i uskoro će postati prvi čovjek FK Vojvodina.

85-godišnjak će, tvrdi novosadski Dnevnik, u utorak 26. marta sjesti u stolicu potpredsjednika kluba. On je odbio funkciju prvog čovjeka kluba, ali je ipak odlučio ući u srpski fudbal.

Mandarić je odrastao u Novom Sadu. Uvijek je ovaj grad smatrao svojim domom iako je godine proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, te Engleskoj.

Kao sportski radnik 85-godišnji Mandarić je godinama u svom vlasništvu imao poznata fudbalska imena, posebno ona iz Engleske gdje su u njegovim rukama bili Portsmouth, Leicester City i Sheffield Wednesday.

Oglasi

Najbolje dane je Portsmouth imao pod njegovim vlasništvom, a treba svakako napomenti da je Mandarić zaslužan što danas postoji profesionalna američka liga MLS.

On je jedan od pokretača fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama, imao je brojna ulaganja u fudbal u ovoj zemlji, da bi tokom devedesetih godina prošlog stoljeća stigao u Evropu.

Bio je vlasnik belgijskog Charleroija, francuske Nice, a 1998. godine stiže na veliku scenu kupovinom Portsmoutha koji je u narednim godinama postizao vrhunske rezultate.

Posljednje vlasništvo imao je u slovenačkoj Olimpiji. Klub je kupio 2016. godine, a Sloveniju je napustio krajem 2021. godine nakon niza problematičnih dešavanja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegov dolazak u Vojvodinu mogao bi probuditi ovaj klub. Vojvodina odavno nije konkurencija Partizanu i Crvenoj zvezdi i sada bi to konačno mogla postati.

Za sve su naravno potrebna ulaganja. Mandarić dobro zna kako odraditi pravi posao s jednim klubom i vidjet ćemo hoće li novosadski tim u narednim godinama uspjeti parirati beogradskim velikanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi