Milan oslabljen rutinski do pobjede, bodovno se izjednačio na vrhu s Interom

Serija A

Milan oslabljen rutinski do pobjede, bodovno se izjednačio na vrhu s Interom

E. Škorić

Nogometaši Milana nastavili su s dobrim partijama.

Milan je večeras na San Siru ugostio Veneziju u susretu petog kola italijanske Serije A. Iako su Rossoneri bili znatno oslabljeni neigranjem važnih igrača poput Ibrahimovića ili Girouda, na kraju su ipak stigli rutinski do pobjede, četvrte u pet mečeva domaćeg prvenstva ove sezone.

Gosti, iako veliki autsajderi, dobro su namučili kombinovani sastav Rossonera, ali je domaćin u nastavku s dva gola ipak došao do trijumfa - zasluženo.

Brahim Diaz je u 68. minuti slomio otpor gostiju. Nije mu bilo teško pogoditi nakon dobre akcije i asistencije Thea Hernandeza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je sjajni lijevi bek u 82. minuti postavio konačan rezultat. Iskosa s lijeve strane je snažnim udarcem matirao golmana gostiju.

Milan ima 13 bodova i na vrhu tabele se bodovno izjednačio s Interom, a sada za vikend očekuje ga gostovanje kod Spezije koja je namučila Juventus večeras, ali je ipak poražena s 3:2 na svom terenu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nameno000
Ovaj Diaz je paklen igrac.Sigurno ce kroz koju godinu biti jedan od najboljih
7 0
dinass
Necel bit sta od njega,Real ga preoteo Cityju,pricale se bajke o njemu a kad je dobio priliku nista,doduse tesko je igrati u Realu,mnogo njih nije moglo pokazati kvalitet.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi