Srbin uzeo arapske milione i u najboljim godinama se vratio kući u Beograd
Foto - FK Čukarički

Pavkov ponovo u Super ligi

Srbin uzeo arapske milione i u najboljim godinama se vratio kući u Beograd

M. Šljivak

Iskusni napadač Milan Pavković (30) novi je napadač FK Čukarički s kojim je danas potpisao jednogodišnji ugovor.

FK Čukarički dobio je ogromno pojačanje pred nastavak sezone u Super ligi. Novi fudbaler beogradskog tima postao je 30-godišnji napadač Milan Pavkov.

U redove ovog kluba Pavkov dolazi iz Saudijske Arabije. On je godinu i po dana proveo u ekipi Al-Fayha, no nije se proslavio u ovom timu.

Imao je Pavkov bogat ugovor u Arabiji. Međutim, saradnja s njim je raskinuta prije nekoliko dana i on je postao slobodan igrač.

Nije se dugo čekalo na novi angažman. Napadač je prihvatio poziv iz Super lige Srbije i pojačao je ekipu Čukaričkog, trenutno četvrtoplasiranog tima na tabeli.

Oglasi

"U smiraj prelaznog rok Čukarički je dobio veliko pojačanje, za ekipu sa Banovog brda potpisao je Milan Pavkov. Nekadašnji prvotimac Vojvodine, niškog Radničkog, Crvene zvezde i Al-Feyhe stavio je paraf na vjernost Brđanima posljednjeg dana prelaznog roka", saopštili su iz ovog tima.

Pavkov se nije proslavio igrajući za Al-Fayhu u Saudijskoj Arabiji. Odigrao je 30 utakmica uz učinak od jednog pogotka i četiri asistencije. Ipak, uzeo je jako dobre cifre u proteklih godinu i po dana.

Karijeru je ovaj 30-godišnjak počeo u Novom Sadu, igrao je za Vojvodinu, Radnički iz Ništa, a najbolje igre je pružao u dresu Crvene zvezde. Za beogradskog velikana nastupio je 152 puta i ima učinak od 59 postignutih golova uz 20 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pored Pankova Čukarički je u zimskom prelaznom roku doveo urugvajskog defanzivca Guzmana Coruja iz MLS ekipe Charlottea, iz iste ekipe stigao je brazilski napadač Vinicius Mello.

Također, stigli su i Nemanja Milojević iz Novog Pazaara, te Slobodan Tedić iz Manchester Cityja i Ji-Un You iz korejskog Deagua.

Top Komentari

TurgayAtacan09
Arapi će vam sve pokupovati, crknite od muke, jadovi ?
2 0
Pajkan
Papkov...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi