Krunić asistencijom za Girouda "pogurao" Milan do nastavka impresivnog niza
Bh. reprezentativac na terenu proveo 66 minuta

Milan lider Serije A

Krunić asistencijom za Girouda "pogurao" Milan do nastavka impresivnog niza

E. Škorić

Nogometaši Milana pobijedili su Torino s minimalnih 1:0 u meču 10. kola Serije A.

Milan iako i dalje ima velikih problema s izostankom nekih važnih igrača nastavlja da pruža dobre partije i, što je njima najvažnije, da ostvaruje pobjede.

Devetu u 10. prvenstvenom meču ostvarili su protiv Torina. Istina, nije to bila baš najbolja partija Rossonera, no rutinski su priveli posao kraju i sa 28 bodova sada su se odvojili na vrhu tabele. Napoli ima tri boda manje, doduše i utakmicu manje.

Gol odluke domaćin je postigao već u 14. minuti. Praktično iz prvog ozbiljnijeg napada. Sandro Tonali je dobro izveo korner, bh. reprezentativac Rade Krunić glavom prebacio loptu, a Olivieru Giroudu nije bilo teško da iz blizine postigne pogodak.

Francuskom napadaču to je bio četvrti gol u Seriji A i uz Rafaela Leaa najbolji je strijelac tima u domaćem šampionatu.

Pred Milanom je nekoliko teških utakmica. Prvo će gostovati Romi na Olimpicu narednog vikenda, a onda utakmica s Portom na San Siru u Ligi prvaka. Ukoliko žele da ostanu u igri za nokaut fazu, morat će da pobijede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što svakako raduje trenera Stefana Piolija i sve navijače je informacija da su se vratili i Brahim Diaz, Theo Hernandez, Ibrahimović, a očekuje se da uskoro i Rebić bude spreman za igru. Golman Maignan vraća se tek početkom 2021. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Emir.D
Bravo Kruna tigre Bengalski :)
15 0
AcMilan_rosoneriBosna
FORZA MILAN
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi