Milan u Lilleu pronašao novo pojačanje?
FOTO - EPA

Sanches stiže u grad mode

Milan u Lilleu pronašao novo pojačanje?

Adnan Beganović

Veznjak Lillea i portugalske reprezentacije Renato Sanches mogao bi na kraju sezone napustiti pomenuti francuski klub.

Naime, prema pisanju inostranih medija Lille je spreman u ljetnom prelaznom roku prodati Sanchesa kojem ugovor sa francuskim klubom ističe u ljeto 2023. godine.

Interesanata za njegovim uslugama je mnogo, a talijanski mediji pišu da je Milan među njima. Navodno čelnici Rossonera portugalskog reprezentativca vide kao zamjenu za Franca Kessieja, koji još uvijek ne prihvata ponudu oko produženja saradnje.

No, nije Milan jedini talijanski klub koji bi portugalskog veznjaka rado vidio u svojim redovima. Roma i Juventus su također "bacilo oko" na Sanchesa, no zbog dobrih odnosa sa Lilleom klub iz grada mode je najveći favorit za njegovim dovođenjem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Sanches je u Lille stigao 2019. godine iz Bayerna, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Benficu i Swansea City.

U ovoj sezoni za Lille je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima, a ukupno je za francusku ekipu odigrao 67 mečeva uz učinak od pet pogodaka i šest asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa jaci je klub Lille trenutno,od Milana je ostalo samo ime
2 11
user1614932756
Prejak igrac
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi