Miličević razmijenio poruke sa selektorom Švicarske

Za koga će igrati Miličević?

Miličević razmijenio poruke sa selektorom Švicarske

Fudbalski savezi Bosne i Hercegovine i Švicarske su dogovorili odigravanje prijateljske utakmice između seniorskih reprezentacija ovih dviju zemalja. 

Utakmica će biti odigrana 29. marta u gradu Cirihu, a ugledni švicarski mediji navode da bi Danijel Miličević (29) iz Genta za ovu priliku mogao dobiti poziv selektora protivničke reprezentacije Vladimira Petkovića.

Navodno, Danijel Miličević je za rodnu Švicarsku zainteresovan jednako koliko i za naš nacionalni tim, a sa selektorom Vladimirom Petkovićem je u proteklom periodu već razmijenio nekoliko tekstualnih poruka. 

Poziv za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine dovodi u pitanje činjenica da je Petković nedavno izjavio da ne razmišlja ozbiljno o Miličeviću, jer na poziciji na kojoj on igra ima već Embola iz Basela i Shaqirija koji nastupa za Stoke.

"Miličević u januaru puni 30 godina i vrlo dobro znam o kakvom se igraču radi. Također, znam i da želi igrati za Švicarsku, međutim u ovom trenutku imam Embola i Shaqirija", bio je jasan Petković u razgovoru za Le Matin. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nema sumnje da bi fudbaler kao što je Miličević znatno doprinio kvalitetu bh. reprezentacije, budući da je Gent zahvaljujući njemu uspio ostvariti historijski plasman u osminu finala Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.