Milik ponovo junak Napolija

Napolitanci bolji od Bologne

Milik ponovo junak Napolija

Endin Čaušević

Fudbaleri Napolija uz dosta muke upisali su pobjedu protiv Bologne u utakmici 4. kola italijanske Serije A.

Napoli je večeras na domaćem terenu uspio savladati Bolognu sa 3:1, ali teže od očekivanog. Domaći su već u 14. minuti uspjeli da povedu, a strijelac je bio Callejon. Ipak, to je bilo sve što smo vidjeli od obje ekipe u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme bilo je znatno bolje. Bologna je od starta krenula po izjednačenje i stvorila nekoliko dobrih šansi. Pritisak se gostima isplatio u 56. minuti kada je fenomenalan gol postigao Verdi.

Ipak, onda je trener Napolija u igru ubacio Milika koji je od dolaska u Napulj u sjajnoj formi. Samo sedam minuta nakon ulaska na teren Poljak je to i dokazao. Hamšik je sjajno asistirao, a Milik je rutinski loptu poslao u mrežu Bologne. 

Isti igrač bio je u centru pažnje i desetak minuta kasnije. Milik je sa dvadesetak metara snažno šutirao loptu koja je zatresla mrežu Bologne za konačnih 3:1.

Napoli je trenutno prvi na tabeli Serije A sa deset osvojenih bodova, dok je Bologna na devetom mjestu sa četiri boda manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 4. kolo:

Napoli - Bologna 3:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi