Milik pravi transfer zbog kojeg će postati najveći izdajnik u Napulju?

Želi ga Juventus

Milik pravi transfer zbog kojeg će postati najveći izdajnik u Napulju?

E. Čaušević

Poljski napadač Arkadiusz Milik na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti ekipu Napolija.

Milik je na San Paolo stigao na ljeto 2016. godine iz Ajaxa kao zamjena za Gonzala Higuaina. Poljak je dobro počeo u Napoliju, ali ga je teška povreda koljena izbacila iz takta.

U dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao je 16 mečeva i zabio je devet golova, te pokazao da se vratio u staru formu. On s Napolijem ima ugovor na još godinu dana i nedavno je odbio mogućnost da produži saradnju.

Italijanski mediji pišu da Milik želi napustiti Napolitance, ali čini se da će ostati u Seriji A. Tuttosport piše da je interes za njega pokazao Juventus koji je spreman platiti oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve želi dovesti napadača na kojeg se mogu oslonuti u narednoj sezoni, a zanimljivo da bi Milik i u ovaj klub mogao stići kao zamjena za Higuaina. Pored Juventusa on se povezivao još sa Atletico Madridom, Milanom i Schalkeom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi