Milik s dva gola donio pobjedu Napoliju

Verona nije bila loša, ali nije osvojila nijedan bod

Milik s dva gola donio pobjedu Napoliju

E. Škorić
Teme:

Napoli je u osmom kolu italijanske Serije A s 2:0 savladao Veronu uz dva gola Arkadiusza Milika.

Napoli je u dosadašnih sedam mečeva ostvario četiri pobjede, ali je u duelima s Cagliarijem i Torinom prosuo bodove, da ne računamo i poraz od Juventusa, pa je danas tim Carla Ancelottija imao veliki imperativ pobjede.

Nije Napoli oduševio, štaviše člinilo se da je Verona i bolja i opasnija na terenu, ali domaćin je s dva gola Milika ipak ostvario pobjedu.

Poljak je u 37. minuti postigao vodeći gol, u 67. minuti je riješio pitanje pobjednika i Napoli je sada četvrti sa 16 bodova, a u narednom kolu gostuje SPAL-u.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom da mu slijedi bitna utakmica u Ligi prvaka, Ancleotti je odmarao neke bitne igrače poput Mertensa, Ruija, Zelinskog, Ghoulama ili Elmasa. Nekima je dao šansu, neki su do kraja odmorili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi