Milinković-Savić konačno pozvan u reprezentaciju

Dočekao poziv u nacionalni tim

Milinković-Savić konačno pozvan u reprezentaciju

Manje od sat vremena nakon što je Slavoljub Muslin zvanično smijenjen sa pozicije selektora Srbije, Fudbalski savez ove zemlje objavio je i spisak fudbalera za predstojeće prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje.

Najzanimljivije ime na spisku je Sergej Milinković-Savić, fantastični fudbaler Lazija koji je napokon dočekao poziv u A selekciju Orlova i imat će pravu priliku da se dokaže.

Pored toga, na spisku nema Mileta Svilara, mladog golmana Benfice, koji je bio najavljen kao novo ime u reprezentaciji Srbije, ali poziv je dobio Miloš Veljković koji je 2015. godine osvojio Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Već je poznato da je ulogu vršioca dužnosti selektora protiv Kine i Koreje dobio Mladen Krstajić, koji će u novembru sa klupe predvoditi Srbiju na utakmicama koje će označiti početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi