Dileme više nema: Milner broji zadnje dane u Liverpoolu, već potpisao ugovor sa novim klubom

Sve je završeno

Dileme više nema: Milner broji zadnje dane u Liverpoolu, već potpisao ugovor sa novim klubom

Esmer Oštraković

Na kraju ove sezone biti će tužan dan za mnoge navijače Liverpoola, jer će legendarni James Milner napustiti njihovi ekipu.

Uprkos tome što odlazi iz Liverpoola, on neće okončati svoju karijeru, nego će i naredne sezone igrati u Premiershipu.

Dugo se špekulisalo da Brighton želi da završi potpis Milnera, a sada je sve dogovoreno što je potvrdio i Fabrizio Romano.

"Brighton će potpisati Jamesa Milnera. Posljednja ponuda i sve uvrštene klauzule su prihvaćene, ugovor će trajati do juna 2024. godine. Milner će se pridružiti Brightonu kao slobodan igrač i predstavlja drugo pojačanje nakon što su završili potpis Joao Pedra", stoji u objavi Romana.

Više od 20 godina Milnera nastupa u Premiershipu, a debitovao je 2002. godine kada je imao 16 godina u dresu Leeds Uniteda.

Oglasi

Nakon Leedsa Milner je igrao za Newcastle, Aston Villu, Manchester City i Liverpool, a upravo na Anfieldu se zadržao osam godina.

Ipak, došlo je vrijeme za rastanak, te je sada sve potvrđeno i naravno biti će ovo tužan dan za Milnera, Kloppa i sve navijače Liverpoola.

James Milner je u bogatoj klupskoj karijeri napravio i osvojio dosta toga. S Liverpoolom je u prethodnih osam godina uzeo Premier ligu, Ligu prvaka, FA Kup, EFL Kup, UEFA Superkup, FIFA klupsko prvenstvo te FA Community Shield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Redsa se na društvenim mrežama već opraštaju od Milnera. Znat će mu se sigurno zahvaliti i na Anfieldu jer je to ovaj momak zaslužio.

Ukupno je 37-godišnji fudbaler nastupio u 326 utakmica za Redse i postigao je 26 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi