Mudar i "namazan svim bojama": Raiola je otkrio zašto je uvijek jeftino obučen

Bogatstvo mu se procjenjuje na 660 miliona

Mudar i "namazan svim bojama": Raiola je otkrio zašto je uvijek jeftino obučen

Admin Čaušević

Od strane igrača nema omiljenijeg, a do strane klubova omraženijeg menadžera u svijetu fudbala.

Već od malena se vidjelo da će Mino Raiola (54) biti i više nego uspješan. Iako rođen u Italiji odrastao je u Holandiji nakon što je otac prodao mehaničarsku radnju i zaputio se znatno sjevernije.

Raiola je sa 15 godina bio računovođa u pizzeriji, a sa 17 godina se vjerio za 12 godina stariju Nizozemku samo kako bi se mogao baviti menadžerstvom.

Prvi veliki posao je ostvario sa 19 godina. Kupio je lokalni McDonalds i odmah ga prodao građevinskoj firmi, te zaradio odličan novac.

Mino Raiola - Wikipedia

Već tada se vidjelo da je "namazan" svim bojama. Ubrzo je postao sportski direktor Harlema nakon što je gazda tog kluba bio redovan mušterija u očevoj mu pizzeriji.

Oglasi

Prvi transfer je ostvario 1992. kada je Roba Jansena prodao iz Ajaxa u Foggiju, zatim je posredovao i u transferu Dennisa Bergkampa također iz Ajaxa, ali ovaj put u Inter.

Poslije toga počeli su da se redaju transferi i zarađuje ogroman novac. Prema nekim informacijama bogatstvo mu se procjenjuje na nevjerovatnih 650 miliona eura.

Međutim, iako s novcem može dobiti šta poželi u javnosti je uvijek oskudno i jeftino obučen. Jedne prilike je otkrio i zašto je to tako.

No description available.

"Oblačim se toliko loše da me svi potcjenuju kada pregovaramo oko transfera, a ja zarađujem još više", kazao je jednom prilikom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Raiolin privatni život je totalna nepoznanica. Suprugu je upoznao 1992. godine u Foggiji i njeno ime je nepoznato javnosti.

Zanimljivo da se o Raiolinim prethodnim vezama ne zna praktično ništa, nije poznato da li uopšte ima djece. U javnosti komentariše isključivo fudbal, dok o privatnom životu mudro šuti.

Top Komentari

fukaraslana
Kada vidis ove nase tkz menagere haha zarade 2-3 hiljade na transfera pa kad ih covjek vidi rekao bi pa to su milioneri haha
9 0
Salence
u kritičnom stanju,više mrtav nego živ,jutros klinički mrtav
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi