Radulović: Značaj utakmice je bio za neke igrače previše, kukavički smo odigrali prvi dio meča

Selektor Crne Gore nakon meča u Zenici

Radulović: Značaj utakmice je bio za neke igrače previše, kukavički smo odigrali prvi dio meča

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u protiv Crne Gore slavila s minimalnih 1:0.

Crna Gora je večerašnjim porazom ostala bez šansi da izbori prvo mjesto u grupi koje je pripalo Zmajevima. Kolo prije kraja naš tim je osigurao plasman u Ligu A i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Nakon meča na Bilinom polju održana je i press konferencija, a prvi se pred novinarima pojavio gostujući selektor Miodrag Radulović.

"Sigurno da nakon svega viđenog ostaje žal što smo bacili prvo poluvrijeme u vjetar. Koliko god smo pokušavali igrače relaksirati prije ove utakmice značaj meča im je okovao noge i to je utjecalo na prvo poluvrijeme. Nismo imali protok lopte, posjed da zaprijetimo i nekako smo kukavički igrali. Taj značaj meča je učinio svoje".

"Drugo poluvrijeme druga slika. Primili smo gol u najgori trenutak, ali kao da je to igrače probudilo. Dominirali smo, ali da budem iskren nismo imali šanse za kojima bismo žalili. Čestitam BiH na prvom mjestu. Moji momci su igrama zaslužili jedan ovako značajan meč i žao mi je što nismo napravili bolji rezultat. Okrećemo se Finskoj, želimo da budemo drugi i da nam je neko ponudio to mjesto prije takmičenja odmah bi prihvatio".

"Posebno me raduje atmosfera, hvala vam na gostoprimstvu. Ovo pokazuje dobrosusjedski odnos i raduje me što smo večeras vidjeli odlične slike na tribinama. Zadovoljan sam kao sportista da je bio ovakav ambijent, ovakvo navijanje. To me čini izuzetno sretnim večeras".

Oglasi

"Pred početak takmičenja smo napravili jasan cilj, a to je da proširimo roster, da uigramo tim i ostanemo u Ligi B. Ima tu novih igrača koji su došli, drugo poluvrijeme ulijeva nadu da je ovo ekipa koja dobija fizionomiju i napreduje iz meča u meč. Sada je cilj da se spremimo i pobijedimo Finsku da budemo ubjedljivo drugi. Tako možemo biti zadovoljni i spremno čekati kvalifikacije za EP".

Da li je bio penal u 90. minuti?

"Mi s klupe nismo vidjeli. Vjerujemo VAR-u i tim ljudima. Dok ne vidim te situacije ne mogu da komentarišem. Igrači kažu da je dva puta bila ruka, ali to neću da komentarišem".

Da li se kajete zbog nekih taktičkih odluka?

"Promijenili smo igrače, a taktika je ostala ista u drugom dijelu. Igrači neki nisu imali svoj dan i ovaj značaj meča je sigurno utjecao na njih. Ulog je bio veliki zaista i na neke igrače je to sigurno ostavilo traga, ali ovo je veliko iskustvo za njih, no ne znam kada će opet imati situaciju da igra ovakvu utakmicu. Nismo karakterom dogovorili u prvom dijelu na to i to je to".

Oglasi

Da li vas je neki igrač posebno razočarao večeras?

"Ne bih pojedinačno pravio analizu. Mi smo tim i kada igramo dobro i loše ostajemo tim. Malo nam je falilo više hrabrosti u igri i da napadnemo protivnika u prvom poluvremenu. U drugom dijelu je to bilo malo bolje, niko sigurno više nije htio pobjedu danas od njih".

"Desila nam se ta Finska opet. Čekali smo opet neki šamar da počnemo da igramo. Ista je priprema bila i za prvo i drugo poluvrijeme, a tolika razlika na terenu mi nije jasna".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ima li ekipa BiH šanse u Ligi A?

"Ovo su dva tima koja grade novu generaciju, Bosna je na dobrom putu, ali i mi smo. BiH ima šanse i vidim dosta perspektivnu ekipu kod vas", zaključio je na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi