Novi klub je na vidiku: Sljedeće sedmice u Rimu sastanak za Pjanićev transfer

Dogovara se razmjena igrača

Novi klub je na vidiku: Sljedeće sedmice u Rimu sastanak za Pjanićev transfer

A. Čaušević

U Barceloni su sigurni da imaju ključ da realizuju još jedan zvučni transfer, a taj ključ se zove Miralem Pjanić. 

Pjanić ne krije da želi ostati u Barceloni. Ugovor s Kataloncima mu traje još dvije godine i smatra da zaslužuje novu šansu na Nou Campu.

Ipak, nešto se pitaju i u Barceloni. Ako je vjerovati katalonskim medijima za bh. reprezentativca i nema mjesta u ekipi Xavija Hernandeza.

List Sport u nedjelju donosi vijest da bi Blaugrana mogla iskoristiti Pjanića da dobije novo veliko pojačanje i to u odbrani.

Velika želja Barcelone je dovođenje u odbranu Kalidoua Koulibalyija, a predsjendik Napolija, Aurelio De Laurentiis za stamenog štopera želi najmanje 35 miliona eura.

Možda i realna cijena za Senegalca, a opet previsoka za Barcelonu koja će pokušati smanjiti troškove tako što će u transfer uključiti i Pjanića.

Koulibaly i Pjanić imaju istog menadžera. U pitanju je Fali Ramadani. Upravo to bi trebalo ubrzati i dati pozitivan ishod ovog zamjeni igrača.

Sljedeće sedmice u Rimu će biti održan sastanak između De Laurentiisa i Ramadanija, a glavna tema će biti razgovor oko razmjene bh. i senegalskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na klupi Napolija sjedi Luciano Spalletti koji je Pjanića u jednoj polusezoni trenirao u Romi i itekako je upoznat sa igračkim sposobnostima 32-godišnjeg veznjaka.

S druge strane i Pjanić vrlo dobro poznaje Seriju A gdje je proveo većinu svoje karijere. Pet godina je nosio dres Rome, a četiri Juventusa. Pozitivna stvar je što bi s Partenopeima igrao Ligu prvaka u novoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sancopa
Prije 2 dana kazete Koulibali ide u Juventus, danas u Barcelonu,, samo nek se pise pa sta god .
6 0
BiH1510
caus legenda, prije deset dana pisete da ne laurentis rekao da nema nista od toga pa sad opet ovo, fuj ko to zaposli
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi