Barcelona spremila novo putovanje za Pjanića: Trebao bi biti dio velikog transfera!

Vraća se u Italiju?

Barcelona spremila novo putovanje za Pjanića: Trebao bi biti dio velikog transfera!

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić na ljeto se makar privremeno vraća u Barcelonu, a onda slijedi novo putovanje.

Pjanić je ljetos stigao u Tursku na posudbu iz Barcelone, no na kraju sezone vratit će se u Španiju, iako i sam zna da će teško ostati na Camp Nouu i da će morati da promijeni sredinu ponovo. Na tome se uveliko radi, a inforamcije donosi italijansa Gazzetta dello Sport.

Svjestan je naš veznjak da o njegovoj sudbini dobrim dijelom odlučuje i sama Barcelona, a prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Italije, Pjanić će biti korišten za novi veliki posao Katalonaca.

Naime, Barcelona na ljeto želi dovesti sjajnog stopera Kalidoua Koulibalyja iz Napolija, te planira da iskoristi Pjanića koji bi bio dio transfer paketa, jer navodno Napolitanci su zainteresovani za bivšeg igrača Rome i Juventusa, a Bosanac nema ništa protiv selidbe u Italiju.

"Moj nogometni put još uvijek nije posve jasan. Imam još dvije godine ugovora s Barcelonom i tamo ću se vratiti na kraju ove sezone", rekao je Pjanić nedavno u razgovoru za Hurriyet, a zatim je dodao:

"Iskreno, Bešiktaš mi je jednako važan kao što su to Juventus i Barcelona. Istanbul će mi zauvijek ostati su srcu", istakao je Pjanić.

Oglasi

Bh. reprezentativac je trenutno van pogona zbog povrede, a do sada je ove sezone sakupio 22 nastupa u svim takmičenjima. S turskim velikanom je osvojio turski Superkup.

Ono što posebno veže Pjanića za Napoli i ovu priču oko mogućeg transfera Koulibalyja u Barcelonu je menadžer Fali Ramadani, koji je zadužen za karijere obojice nogometaša.

Navodi se da se Koulibalyjev i Pjanićev menadžer Fali Ramadani proteklih dana sastao s dužnosnicima Barcelone, a potom Napoliju prenio ponudu Katalonaca. Prema tvrdnji Italijana, Barcelona je ponudila određenu odštetu Napoliju i Pjanića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pregovori se nastavljaju, a vjeruje se da Pjanić ne bi imao ništa protiv da zaigra u slavnom Napoliju i da ponovo živi u njemu veoma dragoj zemlji kao što je Italija.

Xavi očito ne računa na Pjanića, koji je iz Juventusa stigao u razmjeni s Arthurom Melom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Joj Pjanića, pravi šupljator čuj Bešiktaš mu jednako važan kao Juve i Barca.. Pa on ko da je u stranci kakvoj koliko šupljira. Ispade mu Bešiktaš važniji od Rome..
4 0
Emir.D
Ma covjek se nije ni u besiktasu pokazao, vise je povredjen nego sto igra. Jest se zezno sto je otisao iz Juventusa, al ne gleda to on tako. Bitno mu je da je pare uzeo i da ce ih uzimati jos dvije godine. A posle tog bolje mu je da zavrsi karijeru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi