Pjaniću i zvijezdama saopšteno da mogu ići
Foto- Instagram

Otpisani u Bešiktašu

Pjaniću i zvijezdama saopšteno da mogu ići

M. Šljivak

Miralem Pjanić definitivno neće ostati u Bešiktašu.

Bh. fudbaler došao je na posudbu iz Barcelone na početku ove sezone, ali zbog povreda i loše forme nije bio ni sjena igrača koji je nekada igrao sjajan fudbal.

Rukovodstvo Bešiktaša je, pišu turski mediji, odlučilo da se Pjaniću i još jednoj zvijezdi Michyju Batshuayiju ne ponudi nastavak saradnje i oni se vraćaju u svoje timove Barcelonu i Chelsea.

Za bh. veznjaka neće biti mjesta ni u Barceloni. Katalonski klub pokušava da se riješi njegovog ugovora i traži se najbolja opcija za njegovu budućnost.

Interes za 32-godišnjeg fudbalera postoji. Povezivao se s italijanskim velikanima Interom i Milanom, i ostaje nam da vidimo gdje će Pjanić nastaviti karijeru.

Oglasi

Miralem Pjanić je za Bešiktaš odigrao ukupno 26 utakmica i upisao je četiri asistencije. To će vjerovatno biti njegov konačan učinak jer se ne očekuje da igra do kraja sezone.

Treba istaći da su pored Pjanića i Batshuayija na izlaznim vratima Bešiktaša još Lens, Douglas, N'Sakala, Alex Teixeira i Hutchinson.

Velikan pokazao interes za Pjanića, ali ponuda za Barcelonu je grozna

Miralem Pjanić (32) neće ostati član Barcelone iako je ugovorom vezan za ovaj klub do 2024. godine.

Bh. veznjak nije u planovima trenera Xavija Hernandeza, pa će on za narednu sezonu morati da potraži novi klub.

Katalonski list Sport danas javlja kako su Nerazzurri zainteresovani za potpis bh. veznjaka. Međutim, nemaju namjeru da ga otkupe od Barce već da ga dovedu na posubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ponuda koju su uputili prema Barceloni nije ništa spektakularno. Inter je spreman da plaća samo dio plate Miralema Pjanića, odnosno 2.75 miliona na godišnjem nivou.

Upravo toliko ove sezone našem fudbaleru plaća i turski Bešiktaš. Ostatak plate koja je navodno preko šest miliona eura i dalje plaćaju Katalonci, pa i italijanski velikan uz taj zahtjev želi uzeti Pjanića na posudbu u narednoj sezoni.

Top Komentari

Na posudbu za 2,75 miliona na godisnjem nivou, kako se lako daju milioni gotovo za nista ili za nikakvu igru Pjanica, za igraca dodaj mi loptu da ti dodam, pa kao da se stampaju ti milioni, a neko bi morao dobro da se namuci da ih zaradi. Da je Pjanic slucajno anonimus - nepoznat igrac u svijetu, sa ovakvom svojom igrom jedino bi mogao igrati za svoju Bosnu iz Kalesije.
3 0
Goran86
Nazad u Barsu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije