Pjanić se javio iz UAE i komentarisao žrijeb za EP: "To će za nas biti ključno u kvalifikacijama"

Bh. veznjak za SportSport.ba

Pjanić se javio iz UAE i komentarisao žrijeb za EP: "To će za nas biti ključno u kvalifikacijama"

E. Čaušević

Bh. reprezentacija danas je nakon žrijeba u Frankfurtu saznala rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2024. godine donio je nekoliko zanimljivih grupa, a svoje rivale za naredni kvalifikacijski ciklus saznali su i Zmajevi.

Voljom žrijeba na kraju je odlučeno da će Bosna i Hercegovina biti u Grupi J, a pored naše reprezentacije u grupi će biti još Portugal, Island, Slovačka, Luksemburg i Lihtenštajn.

Svima je jasno da će Portugal biti favorit za prvo mjesto u grupi, ali ono što je najvažnije jeste da i druga pozicija direktno vodi na EP, te naša reprezentacija ima dobre šanse da konačno ode na ovo takmičenje.

Sigurno je da će Zmajevima najveća konkurencija biti Slovačka i Island, ali ne treba zanemariti ni Luksemburg i Lihtenštajn koji bi mogli biti "nagazne mine" za ekipe u našoj grupi.

Nakon žrijeba kontaktirali smo i našeg iskusnog veznjaka Miralema Pjanića koji trenutno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra dosta dobro i vraća se u pravu formu što sigurno može da raduje i Ivayla Peteva.

Oglasi

Pjanić je u kratkom razgovoru prokomentarisao našu gruppu, te je poručio da nikada nema lagane grupe, ali da ćemo se boriti maksimalno da se konačno plasiramo na Evropsko prvenstvo po prvi put u našoj historiji.

"Portugal je naravno favorit ove grupe i to je već svima jasno. Mi ćemo igrati za direktan plasman na Evropsko prvenstvo protiv Slovačke i Islanda. To su dosta dobre reprezentacije", počeo je Pjanić u razgovoru za SportSport.ba i dodao.

"Naravno, Luksemburg i Lihtenštajn moramo pobijediti i uzeti 12 bodova iz tih utakmica ako želimo na EP, to je ključno. Lagane grupe nikada nema, ali borit ćemo se maksimalno za taj historijski plasman na Euro. Moramo nastaviti pozitivnim trendom i dobrim rezultatima kao u prethodnim utakmicama".

Pjanić je ovog ljeta odlučio da napusti Barcelonu i karijeru nastavi u Sharjaha što je mnogima bilo iznenađenje, ali jasno je da je bh. reprezentativac dobro znao šta radi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iskusni 32-godišnji veznjak je u četiri meča za svoj novi tim već zabio dva gola i upisao je asistenciju, te ima daleko veću minutažu nego što je to bio slučaj u prethodne dvije sezone.

Treba istaći da je Pjanić u dosadašnjoj karijeri za bh. reprezentaciju odigrao 108 utakmica i uspio je postići 18 golova.

Top Komentari

Hvala Pjanicu za sve sto je dao do sada za reprezentaciju BH, ali Pjanke postedi nas nervoze, igras u ligi koja je ravna po kvalitetu federalne BH prve lige.
0 5
Convicts
Bolje bez tebe svakako idi mami na baklavu.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi