Allegri od uprave traži isključivo Pjanića, reprezentativac BiH bivšem klubu dao ultimatum

Moraju danas sve da riješe

Allegri od uprave traži isključivo Pjanića, reprezentativac BiH bivšem klubu dao ultimatum

Edmir Škorić

Sve je izvjesnije da će se reprezentativac BiH Miralem Pjanić vratiti u Torino, mada je sve manje vremena.

Konkretno, Juventus ima roka do 1. septembra, odnosno u utorak navečer zatvara se prijelazni rok u Italiji. Ipak, Pjanić želi što prije saznati na čemu je. Prema pisanju katalonskog Sporta, ultimativno je poručio bivšem timu da je danas (ponedjeljak) posljednja šansa da ga dovedu.

Nema tajni između Juventusa i Barcelone. Mjesec unazad su klubovi svoje karte stavljali na stol, pregovarali, tražili modul kako bi Pjanić opet zaigrao u Juventusu, ali problem su bila njegova ogromna primanja.

Međutim, Barcelona će učiniti sve da otpisanog veznjaka do kraja roka negdje proslijedi, a u Italiji tvrde da je upravi Juventusa trener Max Allegri izričito naredio dovođenje Pjanića nakon poraza od Empolija.

Opcije su bile i Axel Witsel iz Borussije Dortmund, Houssem Aouar iz Lyona i Corentin Tolisso iz Bayerna. Ipak, evidentno je da nema vremena za neke konkretne pregovore i da je Juventusu najrealnije da ispuni Allegrijevu želju i vrati Bosanca.

Neki od medija uvjeravaju da će se ubzro realizovati posao, te da će Barcelona plaćati jedan dio plate, a drugi Juventus i da će na taj način klubovi zaključiti dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Važno je napomenuti da je prodajom Cristiana Ronalda Juventus rasteretio budžet, pa će ipak imati financijske mogućnosti za Pjanića. Ako ga istinski žele, u Torinu nemaju puno vremena, moraju već danas završiti posao. Sutra će već biti kasno...

O Pjanićevoj neuspješnog epizodi u Barceloni suvišno je trošiti riječi. Napuštanje Italije pokazao se kao pogrešan potez. On je jučer napokon dobio priliku barem da sjedi na klupi Katalonaca, ali nije zaigrao u pobjedi Barcelone nad Getafeom (2:1).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Za Verone je on meni!
6 7
anga
Ma ja... lafo Pjanic postavio ultimatum,a nece da se odrekne djela plate....
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi